"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2015. április 4., szombat

Húsvéti asztal

A húsvét megünneplésének mikéntje ősi hagyományokban, szokásokban gyökerezik. A friss virág, a barka, a nyuszi és a hímes tojás mind-mind olyan szimbólum, mely régóta jelképezi ezt az ünnepet.
network.hunetwork.hu
Tálaljunk szépen..

Húsvéti bárány leves
  • 30 dkg bárány színhús
  • 2-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 citrom 
  • 1-1 dl tejföl és tejszín 
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt /finomliszt/
  • tárkonylevél, tárkonyecet
  • só, őrölt bors

A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, és rászórjuk a felkockázott bárányhúst, és ha kifehéredett, a feldarabolt zöldségeket, és a felaprított tárkonylevelet is. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy rövid ideig a saját levében pároljuk. Jó egyliternyi vízzel felengedjük (ha van csontlé, akkor azzal), és lassú tűzön forraljuk. Ha a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Pikánsra ízesítjük a tárkonyecettel, a citromlével, és ha jól kiforraltuk, a tűzről levéve belecsorgatjuk a tejszínt.  
.
Levesbetétként a tojásból és az 5 dkg lisztből készített apró galuskát adhatjuk. Citromlével, tárkonyecettel ízesítjük, forrón tálaljuk citromszeletekkel díszítve.
      
/Készíthetjük csirke, pulyka húsából is/

network.hu          network.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése