"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. augusztus 16., kedd

Debreceni virágkarnevál 2011

2011-ben már a 42. alkalommal rendezik meg az ország egyik leghíresebb és legszínesebb rendezvényét a Debreceni Virágkarnevált.

Debrecennek visszatérő, állandó rendezvénye a Virágkarnevál, mellyel a város méltóképp emlékezik meg az államalapítás ünnepéről és Szent István király szentté avatásának évfordulójáról is, valamint Debrecen várossá nyilvánításának 650 éves évfordulójáról. 2011 különösen fontos a város számára, hiszen 650 évvel ezelőtt 1361-ben, I. (Nagy) Lajos Anjou király idején szerzett mezővárosi rangot, s ezzel a bíráskodás és az önkormányzatiság jogát. Ez a jeles évforduló a karneváli programsorozatban is kiemelt jelentőséget kap.








Debrecen, a "napba öltözött város" Magyarország második legnépesebb városa, Hajdú-Bihar megye és a Debreceni kistérség székhelye. Története több mint négy és fél évszázadon át összefonódott a reformációval, számos olyan emléket őriz magában, melyek történelmi jelentőségéről árulkodnak.
Debrecen főtér szökőkút Nagytemplom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése