Szeptember első hétvégéjén huszonegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden.
A
Múzeum előtti Vízi bástyán felállított Óriás Bográcsban a legjobb féle
szegedi halászlé fő, amihez a paprikát az égből hozza a szegedi
boszorkány annak rendje és szegedi módja szerint, ahogy a hagymát csakis
Makóról hozzák a Maroson át a tutajjal.
A
szegedi halászléről szól itt minden, s ezzel együtt a szögediségről,
hagyományos gasztronómiai és kulturális értékeinkről, közösségépítésről
és kulturált szórakozásról, betöltve azt a szerepet, amit vállal a
fesztivál, nevezetesen hogy az ízletességéről híres Szegedi Halászlé
főzési hagyományait tovább örökítse és a halat, mint egészséges ételt
népszerűsítse.
Nemcsak
a hagyományos ízek, de a magyar kézműves termékek színe-java is
felvonul a Tisza-parton: az ország minden szegletéből idesereglett
kézművesek portékái kerülnek terítékre, színesítve a rendezvény
kínálatát és hangulatát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése