Egyre többen érezzük úgy, hogy ebben a hőségben enni sincs kedvünk, csak innánk, innánk valami hideget. Ez a limonádé igazi szezonja, sok folyadék, némi vitamin és kevés cukor, hogy segítsen túlélni a szaharai napokat.
A limonádé története:
Úgy tartják, hogy a citromra Észak Indiában, Kínában és Burmában találtak rá. A 700-as években ismertté vált Perzsiában, az Arab vidékeken és Egyiptomban is. Ahol a citrom megtermett, ezzel a gyümölccsel különböző ételeket ízesítettek, és a belőle készült italt valamennyi országban ismerték valamit fogyasztották. A limonádé első írásos emlékét Egyiptomban találták meg, így okkal feltételezhetjük, hogy valójában ebből az országból származik.A limonádé fogyasztás az egészséges életmód előtérbe kerülésével új lendületet kapott. Ezzel egy időben számos változata is megjelent, bár az eredeti ital csak citromlét és szénsavas, vagy sima vizet tartalmazott.
Ha a limonádéba zöldfűszereket, citromfüvet, mentát tesztünk érdemes valamivel előbb elkészíteni, hogy legyen ideje összeérnie az ízeknek.
Gyümölcsös limonádé
-
Hozzávalók: ½ csésze cukor, 1 csésze víz, ½ csésze
menta levél, 1 csésze citrom leve, 1 csésze gyümölcs darabok (pl
barack), 3-4 csésze ásványvíz
-
Elkészítés: forraljuk fel a vizet, cukrot és a
mentát, és kevergessük el egy töménysziruppá. Hűtsük le, majd szűrjük át
a szirupot. A barackokat préseljük ki. Önstük össze a szirupot,
baracklevet, citromlevet és adjunk hozzá ízlés szerint ásványvizet.
Díszítsük mentalevelekkel. (tipp: egyéb gyümölcsöt is alkalmazhatunk, pl
alma, eper, málna, cseresznye, dinnye)
/BOON limonádé receptek/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése