"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. március 5., kedd

Szobanövények

 A szobanövények nem csak szépséget csempésznek az otthonunkba, de emellett számtalan egyéb pozitív tulajdonságuk, hatásuk is van.



 A téli időjárás ugyanúgy megviseli őket, mint bennünket.  Néhány egyszerű, otthoni megoldás  arra, hogy ismét dúsak, zöldek és élettel telik legyenek!

A főzött teát permetként is hasznosíthatjuk. A legjobb a kamillatea, de más, gyógynövényből készült teákkal is érdemes egy kísérletet tenni.
Nem kell mást csinálnunk, csak a kihűlt teát felhígítani, majd egy permetezővel a növényekre szórni.

Növényeink megerősödését megtámogathatjuk azzal, ha hetente egyszer nem csak tiszta vízzel locsoljuk őket, hanem olyan folyadékkal, amely több ásványi anyagot tartalmaz., Ez lehet sima ásványvíz is, de tökéletesen megfelel az a víz is, amiben korábban tojást főztünk. A benne lévő hatóanyagok legalább olyan eredményesek lehetnek, mint a tápoldatozás.

A nagyobb virágokat, amiket nem tudunk, vagy nem akarunk kivinni a kádhoz, tiszta vízzel is lepermetezhetjük. Vagyis töltsünk meg egy tiszta, szórófejes flakont vízzel, és ezt szórjuk a virágok leveleire és szárára. 
Ugyanúgy megtisztítja és felpezsdíti őket, mint a zuhany. Ha azt szeretnénk, hogy a levelek csillogóbbak legyenek, keverjünk egy kis sört is a vízhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése