Szegfűszeges narancs
Hozzávalók: narancs, fahéj, egész szegfűszeg, alufólia, díszes szalag
Elkészítés: A narancs héját éles késsel karcoljuk be a gerezdek mentén, így intenzív illatot áraszt majd. Sorban szurkáljuk bele a szegfűszegeket. Egy alufólia-lapra szórjunk őrölt fahéjat, hempergessük meg, majd tekerjük bele egy napra a narancsot. Végül a kész pomandert kössük át vékony, mintás szalaggal, vagy szúrjunk bele vékony drótból hajlított akasztót és annál fogva akasszuk fel.
Ha nem elég intenzív az illata, szurkáljuk meg egy kicsit villával, hogy felszabaduljanak az illóolajok!
TIPP: a szegfűszegeket nemcsak sorban szurkálhatjuk a narancsba, hanem tetszőleges mintát, sőt, feliratot is kirakhatunk belőlük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése