A gyömbéres, fahéjas, szegfűszeges illatú mézeskalács nem csak a
karácsonyfán mutat jól. Feldíszíthetjük vele az adventi koszorúnkat,
ajtó- és ablakdíszeinket, ajándékcsomagokra kötözhetjük, vagy önállóan,
tálra rendezve kínálhatjuk vendégeinknek.
Akármelyik mézeskalács receptet is válasszuk, mindenképpen fontos, hogy néhány órát, de akár egy éjszakát is a hűtőben pihenjen a tészta.
A mézeskalács tésztáját célszerű közepes vastagságúra, azaz legalább fél centi vastagra nyújtani, különben a kiszaggatott sütemény szélei könnyen megéghetnek.
A tésztából készülhet aprósütemény - a szívtől az angyalkáig bármi, attól függően, milyen kiszúróformánk van, de különböző méretű csillagokból fenyőt is építhetünk, vagy akár sablon alapján mesebeli mézeskalács házikót is alkothatunk.
A mézeskalács tésztáját célszerű közepes vastagságúra, azaz legalább fél centi vastagra nyújtani, különben a kiszaggatott sütemény szélei könnyen megéghetnek.
A tésztából készülhet aprósütemény - a szívtől az angyalkáig bármi, attól függően, milyen kiszúróformánk van, de különböző méretű csillagokból fenyőt is építhetünk, vagy akár sablon alapján mesebeli mézeskalács házikót is alkothatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése