Hozzávalók /4 személyre/
20 dkg étcsokoládé, 6 dl tej, 2 dl tejszín, 1 kávéskanálnyi fahéj
A tejet felforraljuk a csokoládéval meg a fahéjjal együtt, és addig kavargatjuk, míg egyneművé nem álik. Levesszük a tűzről.. A tejszínt habosra verjük, de nem keményre. A felét azonnal a forró csokoládéhoz adjuk, és simára kavarjuk. Az italt 4 bögrébe osztjuk, a maradék tejszínt pedig elosztjuk a tetején. Tetejére kevés csokoládét reszelünk, megszórjuk fahéjjal, és forrón kínáljuk.
Felnőttek kevés feketekávét vagy neszkávét, esetleg kevés alkoholt is kavarhatnak hozzá. Variálhatjuk őrölt szegfűszeggel, illetve más tetszés szerinti fűszerekkel-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése