"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. július 12., csütörtök

Szerelem mandala

A mandala szó, az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkrítből származik.

A mandala szimmetrikus meditációs kép.
Alapelemei a geometrikus formák, a kör, a négyzet, és a többi sokszög.

A mandalában a kör jelképezi a szellemiséget, a négyzet az anyagi világot, a színek pedig érzelmekkel töltik fel ezeket a területeket.


 Szerelem mandala


A szerelem a legtisztább, a legbölcsebb, a legszentebb lehetőség, amit minden ember, a hétköznapi ember is megtapasztalhat. Nem kell hozzá semmi, jön valahonnan, ellenállhatatlanul magával ragadja az embert, felborítja eddigi életét, megtanítja érezni, szeretni, és élni, s ahogy jött, úgy elmegy.
Mi a szerelem? Nem tudjuk! Valamit megtapasztalunk belőle, de igazi titka életünkön jóval túl mutat. Szerelemről csak a művészet, a vers, a zene, a kép, a film nyelvén lehet hitelesen beszélni. Aki beavatott szeretne lenni a szerelemben, annak művésszé kell válnia egy kicsit.


A szerelemben egy más tudatállapotba kerülünk. Az ember kinyílik önmaga, és a világ felé.
A szerelem egy csodálatos beavatás, és hatalma felette áll a korok örökké változó ízléseinek, erkölcseinek, kultúráinak, és egyéb elvárásainak. A szerelem örök, változatlan, nem e világ törvényei uralják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése