Otthon elkészíthet hűsítő finomságok,
Málna-, szamóca-, kajszibarack- fagylalt tejszínnel
Hozzávalók:
200 g kristálycukor, 200 g gyümölcshús, fél citrom leve, 250 g tejszín szükséges.
Elkészítés:
A cukrot egy nagyobb pohár vízzel együtt
5 percig forraljuk. Kihűtjük, majd összekeverjük a gyümölccsel, a
citromlével, ízlés szerint ízesítjük. Ezután a fagylaltos tálcába öntjük
és a jégszekrénybe a fagyasztó tálba tesszük. A mikor a krém félig
megfagyott, kivesszük a tálcából, összekeverjük a tejszínnel, majd
visszatéve a fagyasztóba tovább fagyasztjuk. Magába vagy piskótával
tálaljuk.
Puncs- ( rumos) fagylalt
Hozzávalók:3 tojás, 160 g porcukor, 400 g nyers tej, 3 evőkanál rum, 1 csomag vaníliás cukor vagy egy kis darab vaníliarúd szükséges.
Elkészítés:
A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliát
fakanállal 5 percig alaposan eldörzsöljük. Hozzáadjuk a hideg tejet és
az edényt gőzre téve, állandó keverés közben addig főzzük, amíg a krém
besűrűsödik. A tűzről levesszük és porcelántálba töltve kihűlésig
kavarjuk.
Kihűlés után hozzákeverjük a tojásfehérjék kemény habját és a rumot. Fagylaltos tálkába öntjük és a fagyasztóban megfagyasztjuk.
Citromfagylalt
Hozzávalók:
300 g kristálycukor, ½ l víz ( vagy 3 nagy csésze), 4 citrom leve, 1 pohár tejszín szükséges.
Elkészítés:
A cukrot vízzel kb. 10 percig forraljuk.
Miután kihűlt összekeverjük a gézen átszűrt citromlével, a citrom
reszelt héjával és 1 pohár tejszínnel. Hűtőszekrényben megfagyasztjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
forrás: /receptek.szatmar
mert főzni jó /
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése