Az apró és édes szép falatkák porcelán, vagy üvegkehelyben tálalva csábító díszei az ünnepi asztalnak..
Trüffelgolyó
Hozzávalók:
5 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
10 dkg porcukor
3 dkg vaj
0,5 dlg tejszín
2-3 babpiskóta morzsája
1 kávéskanál reszelt narancshéj
a forgatáshoz tej, ét- és fehér csokoládé gyöngy vegyesen
Elkészítés:
A tejszínt az összetördelt csokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, meg a porcukrot, és egynemű krémmé kavarjuk. Levesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd belekavarjuk a narancshéjat, meg a piskótamorzsát, és összedolgozzuk. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni, mjd golyókat formázunk és csokoládégyöngybe forgatjuk Hűvűs helyen tároljuk.
Gesztenyegolyó
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg vaj
5 dkg kekszmorzsa
7 dkg porcukor
1 teáskanál rumaroma
a forgatáshoz dkg csokoládédara
A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a porcukorral, majd belekavarjuk a puha gesztenyemasszát meg a rumot, végül a kekszmorzsát. Golyókat formázunk és a csokoládéformába forgatjuk. Hideg helyen 1-2 napig tárolhatjuk.
Mandulás csokoládégolyó
10 dkg étcsokoládé, 10 dkg darált mandula, 1-2 evőkanáé méz, késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék.
a forgatáshoz 5 dkg apróra vágott mandula.
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és belekverjük a mézet meg a fűszerkeveréket. Kicsit hűlni hagyjuk, majd beledogozzuk a darált mandulát, vízes kézzel golyókat formázunk, vágottmandulába fogajuk.
Hideg száraz helyen tároljuk.
/A masszákat kevés folyadékkal puhíthatjuk, vagy kevés kekszmorzsával tömörebbé tehetjük/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése