Hűsitő teák
Naplemente teakoktél
Hozzávalók:
3 g Vérnarancs tea
200 ml víz
3 kanál jég (kb 2dl-nek megfelelő)
2 teáskanál cukor
2 gerezd őszibarack (konzerves vagy friss)
2 gombóc vanília fagylalt
Menta a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
Forraljunk
fel 200 ml vizet . Miután felforrt, öntsük rá a teafűre és áztassuk
legalább 8 percig. Utána a hozzáadott jéggel hűtsük le. Ezután tegyük az
összetevőket a turmixgépbe, a menta kivételével. Turmixszoljuk össze és
öntsük ki hűtött poharakba és díszítsük mentával. Ha szeretnénk, a
poharak aljára is tehetünk pár szelet őszibarackot!
A szájban olvadó vanília fagylalt és a zamatos őszibarack kettősénél nincs is kellemesebb egy forró nyári napon!Málnás-vanília desszert teakoktél
Hozzávalók:
3g Gyümölcskosár tea
40 gramm málna (friss vagy mélyhűtött)
2 gombóc vanília fagylalt
2 dl víz
3 kanál jég (kb 2dl-nek megfelelő)
ELKÉSZÍTÉS
Forraljunk
fel 200 ml vizet. Öntsük rá a teafűre és 8 percig hagyjuk ázni, ezt
követően szűrjük le és várjunk, amíg kihűl. A málnát a teával, jéggel és
a vanília fagylalttal turmixszoljuk össze és már kész is az
ínycsiklandó, hűsítő finomság!
/Richpoi-Keresztessy Gyula/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése