"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. augusztus 6., kedd

Hűsítő képek

 













Italkavalkád: mivel oltsuk a szomjunkat kánikulában?

Szerdán 40 fok is  lehet..
Mint arról a meteorológusok beszámoltak, az átlagosnak egyáltalán nem nevezhető hőség azért van, mert anticiklon van térségünk felett, amely során nincs felhőképződés – fátyolfelhők kialakulhatnak, ám a napfényt ezek sem akadályozzák meg, s az zavartalanul érheti el a földet.

Pénteken estefelé északnyugat, nyugat felől érkezik az enyhülést hozó hullámzó hidegfront. A jelenlegi számítások szerint a front először a Dunántúl nyugati részét éri el, majd szombat késő délutánra, estére már a Tiszántúlra is meghozza a felfrissülést. A front vonulását a hét végén záporok, zivatarok kísérik, lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is lehullhat, de a szárazságot nagy területen, jelentős mértékben csökkentő tartós, országos eső nem valószínű. A front mögött érkező hűvösebb levegő hatására a hét végén mindenütt megszűnik a hőség, ami a következő 10 napban valószínűleg nem is tér vissza - közölte a meteorológiai szolgálat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése