110 kiló lisztből, 15 kiló burgonyából, 2 kiló sóból
és élesztőből készütl a Kárpát-medence kenyere Szolnokon. Az úgynevezett
pityókás kenyér alapanyagait a szomszédos országok pékjei hozták, akik a
190 kilós tészta gyúrásában is segítettek.
A Guinness-rekordra is pályázó óriási kenyér sütéséhez hozzájárult a vajdasági Zenta, a felvidéki Révkomárom, a kárpátaljai Beregszász, a székelyföldi Sepsiszentgyörgy, a lengyelországi Tarnow, valamint a hazai települések közül Lipót, ahonnan többek között forrásvizet, burgonyát, sót és élesztőt küldtek a Tisza-parti városba.
Az óriáscipó megsütéséhez kellően nagy péklapátokra és dagasztóteknőre is szükség volt, ezeket Berényi Róbert jászalsószentgyörgyi bognármester faragta ki fából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése