"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)
2013. január 1., kedd
Fogadalmak - új esztendő
A leggyakoribb fogadalmak közül is első helyen áll általában a szent elhatározás, hogy megválunk néhány kilótól. Túl a karácsonyi ünnepi lakomákon könnyű szívvel tesszük meg a nagy ígéretet, amit még elsején is könnyűnek érzünk, később persze már elbizonytalanodunk.
Ha hűek akarunk maradni a szilveszteri fogadalmunkhoz, és belevágunk a fogyókúrába, jól tesszük, ha egy kevésbé drasztikussal kísérletezünk. Első lépésként például áttérünk az egészséges táplálkozásra, ma divatos nevén a reformkonyhára. Ennek lényege, hogy zsírszegény ételeket fogyasztunk, és figyelembe vesszük a helyes szénhidrát-zsír arányt a táplálkozás során. Soha ne éhezzünk, inkább mindenből fele annyit együnk, mint, amit a szemünk kíván.
Egy biztos fogyókúra recept
HÉTFŐ:
Reggeli: Alma.
Ebéd: Tejfölös paprikás csirke illatának mély beszippantása, az
asztalon hagyott morzsák, savanyúsággal.
Vacsora: 2 dl aludttej , néhány cukrászsütemény receptjének lemásolása.
KEDD:
Reggeli helyett yoga
Ebéd: Hatalmas tál töltöttkáposzta és a hozzávaló friss kenyér
megtekintése, az edények elmosogatása.
Vacsora: A szabad szemmel is jól látható darabka sovány sajt reszelt
káposztatorzsával megszórva.
SZERDA:
Reggeli: 5-6 teljes jógalégzés, félbevágott főtt tojás sárgájának a
fele
Ebéd: Bécsi szelet és sült krumpli készítésekor lejátszódó fizikai és
kémiai folyamatok elemzése céklával. Nagy tál túróslepény
lefényképezése.
Vacsora: A képek előhívása,
CSÜTÖRTÖK:
Reggeli: 1 db fürjtojásból készült rántotta, utána kifli, gyulai
kolbász és vaj segítségével tízórai készítése a gyerekeknek.
Ebéd: Húsleves és rakottkrumpli alkatrészeinek beszerzése
Madártej elhelyezése a hűtőszekrényben. Vágott vegyes
savanyúság.
Vacsora: Ecetes hagyma citrommal.
PÉNTEK:
Reggeli: Főtt kolbász, mustár, tea, citrom, zsemle izléses, már-már
esztétikai élményt nyújtó elhelyezése az asztalon, mire a többiek
felébrednek, frissen mosott káposztalével, kekszreszelék.
Ebéd: Gőzölgő bableves, csülökpörkölt, uborkasaláta lerajzolása,
kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve
Vacsora , dúsan díszített sárgarépaszeletek .
Lefekvés előtt füldugó a korgó gyomor neszeinek kiküszöbölése.
SZOMBAT:
Reggeli: Joghurtba mártott almaszeletek, limonádé
nyomelemekkel ízesítve.
Ebéd: Halászlé, túróscsusza, sütemény címmel frappáns epigramma
megalkotása, egy teljes kockasajt parádi vízzel.
Vacsora: kamillatea, egy teljes rúd ropi.
VASÁRNAP:
Reggeli: Fagylalttölcsér, nagy adag friss levegő,
Ebéd: csontlében abált torma citromhéjszeletekkel,
süteménymaradványok levakarása a tepsiről.
Vacsora: Amit a kanári meghagyott.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése