Torkos csütörtökön nyitotta meg kapuit a rendezvény, mely egészen 2015.
február 22-éig várja látogatóit. A III. Budapesti Halfesztivál
alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában,
valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a
Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel
készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek.
A városligeti Vajdahunyadvár ad otthont Budapest legnagyszabásúbb halfesztiváljának, melynek célkitűzése, hogy ösztönözzék a hazai halfogyasztást és erősítsék a halkultúrát a magyar gasztronómiában.
Vitaminok a halban
A hal jó forrása a zsírban oldódó
vitaminoknak, elsősorban az A- és D-vitaminnak. Ezek segítségével
szervezetünk képes semlegesíteni a szabadgyököket (vagyis az élettani
folyamatok során keletkező, illetve külső forrásból a testbe jutott,
érfalat károsító, valamint rákos betegségeket előidéző anyagokat), és
növelni a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. A vízben oldódó vitaminok közül a B1- és B2-vitamin fedezhető fel a halban nagyobb mennyiségben, az ásványi anyagok szempontjából pedig vas-, szelén-, cink-, és jódtartalma jelentős.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése