Garibaldi galuska
6 tojás
6 evőkanál tejföl
6 evőkanál rétesliszt
1 liter tej
6 dkg kristálycukor
5 dkg porcukor
1 csg van. cukor
10 dkg vaj
5-5 dkg dió és mazsola
Elkészítés: tojások sárgáját a tejföllel alaposan kikeverjük, majd a lisztet, meg a habbá vert tojásfehérjét belekeverjük. A tejet a kristálycukorral felforrósítjuk, a van. cukrot beleszórjuk és a tésztából a tejbe mártogatott kanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. /Mintha madártejet készítenénk. / Ha a galuskák a tej tetejére feljönnek, szürő-lapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük és az olvasztott vajban megforgatva egy tűzálló tálba fektetjük /vagy sütőtál, tepsi/ Több részletben főzzük ki a tésztát, és rétegenként rakjuk le, a közöket porcukorral, durvára vágott dióval, mazsolával megszórva. A forró sütőbe toljuk, de a lángot mérsékelve kb 10-05 percig sütjük, azon forrón tálaljuk.
Egyszerű elkészíteni, biztos, hogy "siker"....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése