"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2015. január 17., szombat

Boszorkánybomba -sütemény


Hozzávalók:
a piskótához: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál liszt

Krémhez: 50 dkg tehéntúró, 3 dl yoghurt, 10 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 5-6 mentalevél, 7 dl meggybefőtt,

A csokoládé öntethez: 5dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín,

Díszítéshez: meggybefőttszemek, mentalevél

A piskótához a tojásokat  egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot, kézi habverővel vastag krémhabbá verjük. Beleszitáljuk a kakaót meg a lisztet, a szélén körbecsurgatjuk az olajat, és könnyedén összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt 20x25 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük /180 fok/ /Érdemes egy nappal előbb megsütni é szikkadni hagyni, hogy minél kevésbé törjön össze/

A krémhez a zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük.  A tehéntúrót a porcukorral kikavarjuk,, hozzáadjuk a yoghurtot, az apróra vágott mentalevelet meg a zselatint, és összekavarjuk. A tejszínt felverjük, belefogatjuk a tehéntúrós krémbe. A meggybefőttből 8-10 szemet félreteszünk a diíszitéshez, a többit kimagozzuk.A piskótát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, ráöntjük a krémet, hozzáadjuk a meggyet és könnyedén összekavarjuk. Fóliával kibélelt félgömb alakú tálba simitjuk, 3-4 órára dermedni hagyjuk, majd tálcára borítjuk. A csokoládéöntethez a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, és egynemű krémmé kavarjuk. Kicsit hűlni hagyjuk. majd a tortára csorgatjuk. Meggyel és mentalevéllel díszítjük.

forrás:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése