Lássuk az evőeszközöket!
Balról jobbra
Coctail villa: Érdekes ívelt fogazatával tengeri ételeket, olivát, a tenger gyümölcseit fogysztjuk.
Salátás villa: A hideg előételeket, salátákat, halat és a hagyományos angol sütit a pie-t ezzel esszük.
Halas villa: Ha halat tálalunk, akkor a hagyományos villa helyére halas villa kerül.
Hagyományos villa: Bármilyen étkezéshez, kivéve halételekhez.
Steak kés: A húsok szeletelésére szolgál, ezért éles!
Hal-kés: Ha halat tálalunk, akkor a hagyományos kés helyére hal-kés kerül.
Vaj-kés: A vaj kenéséhez és kenhető sajtokhoz használatos.
Vascora-kés: Bármilyen vacsorához, kivéve halételekhez.
Leves-kanál: Desszertekhez , levesekhez.
Teás kanál: Kávézáshoz, teázáshoz, gyümölcsökhöz és néhány desszerthez használatos.
Fagyis kanál: Fagylalthoz és nagy adag desszertekhez, jeges kávéhoz ajánlott.
Kávés kanál: Ebéd utáni kávéhoz, kaviárhoz .
Lássuk a poharakat!
Balról jobbra
Brandy-s pohár: Az alacsony talpú, kis szájú, tömzsi poharat úgy tervezték, hogy az ember a kezében szorongatva felmelegítse a brandyt.
A fehér boros pohár: A tulipán alakú fehér boros poharat úgy tervezték, hogy kevesebb oxigén jusson a finom nedűhöz, így megtartsa kellemes ízét.
A vörös boros pohár: Szélesebb szájú boros pohárban finoman tud illatozni a vörös bor.
Magas hasú: Ez az egyenes, keskeny szájú, tiszta vonalú pohár a gin-tonic a Long Island, az Ice Tea pohara.
Old-fashioned: A rövid italok régi vágású pohara.
Martinis pohár: Ez a kicsi V alakú pohár kitűnő
hideg koktélokhoz, martinihez és Manhattanhez, amelyeket gyorsan kell
meginni, nehogy felmelegedjenek.
Pezsgős pohár: Keskeny, karcsú formája késlelteti a buborékok elillanását.
Sörös pohár: Ma már kicsinek tűnik a korsók mellett, de eredetileg sörhöz tervezték.
Fagyis pohár: Ebben vizet, ice tea-t, trópusi leveket (ananász, kókusz) kínálhatunk.
Kicsi old-fashioned: Kisebb mennyiségű, gyors fogyasztású italokat szervírozhatunk benne. Ezt használjuk hétköznapokon.
Boros ballon-pohár: A legnagyobb boros pohár, amely a vörös bornak nagyobb szellőzést biztosít.
forrás: tálalás iskolája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése