A Hungarikum Hétvége egy kulturális és gasztronómiai fesztivál
Magyarország nemzeti értékeinek bemutatására. A táncház módszertől a
operettig, a 100 tagú cigányzenekartól a solymászatig, a halasi
csipkétől a herendi és Zsolnay porcelánig, a csabai kolbásztól a hízott
libáig, a pálinkától a tokaji aszúig, a szikvízen és a kalocsai
paprikán keresztül a karcagi birkapörköltig: minden ami szemnek,
szájnak, fülnek ingere, megtalálható lesz a Budai Várban július 24-27.
között.
A színpadi programok mellett számos helyen kóstolhatunk borokat és
hungarikum étkeket, megismerkedhetünk a solymászat rejtelmeivel és
divatbemutatók keretében láthatjuk majd a matyó és a kalocsai
népművészet remekeit is.
„A rendezvény fő célja, hogy hozzájáruljon a magyar
öntudaterősödéséhez, értékalapú nemzettudatot segítsen kialakítani,
megismertesse a hungarikumokat a magyarokkal és járuljon hozzá a
büszkeség érzetének kialulásához, illetve segítse az országimázs
erősödését a Magyarországra látogató turisták körében”
"Amit tudsz, nagy érték,
az ősők hagyománya -
Bcsüld meg, erősődj meg benne,
mert ha többre akarsz menni,
csak erre építhetsz."
Kodály Zoltán
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése