Hozzávalók:
25 dk liszt
25 dkg vaj /margarin/
15 dkg darált dió
15 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tojás
2-3 evőkanál tej
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadunk 7 dkg darált diót
7 dkg cukrot
1 tasak van. cukrot meg a tojást
és összegyúrjuk.
Vékonyra nyújtjuk, és különböző formákkal kivágjuk, és megsütjük.
A maradék diót a vaníliás cukorral8 dkg cukorral és a forró tejjel kenhető krémmé kavarjuk. Az apróságokat a krémmel párosával összeragasztjuk.
Adventi diós keksz
40 dkg liszt
15 dkg zsír
15 kg cukor
2 tojás
4 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál darált dió
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel puha tésztává gyúrjuk Kinyújtjuk, és különböző formákkal kivágjuk. A tojásfehérjéből 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a darált diót. A habból minden kekszdarabra teszünk egy teáskanállal, és lassú tűznél megsütjük.
Recept: Kun-Gazda Kinga-Viola/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése