Hozzávalók
Tésztához:40 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojássárgája
fél csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl
Töltelékhez:15 dkg darált dió
5 dkg lekvár (sárgabarack)
3 tojásfehérje
Elkészítés
1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amelyet kettéosztva fél órára
mélyhűtőbe teszünk. Kizsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt
közepes tepsibe reszeljük a tészta egyik felét.
2. A töltelékhez összekeverjük a diót, a lekvárt és a cukrot, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját. A lereszelt tésztára tesszük, majd ráreszeljük a tészta másik felét.
3. Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük. Miután kihűlt kockára vágjuk.
2. A töltelékhez összekeverjük a diót, a lekvárt és a cukrot, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját. A lereszelt tésztára tesszük, majd ráreszeljük a tészta másik felét.
3. Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük. Miután kihűlt kockára vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése