Almás csigafánk
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, l,5 dl tej, 15 dkg cukor, 5 dkg vj, 2 tojássárgája, 2 alma, 1 teáskanál fahéj, 1/2 citrom héja,olaj, csipet só.
A tejet meglangyosítjuk, elkavarunk benne kevés cukrot. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A liszthez adjuk a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a sót meg az almát, és puha tésztává olgozzuk. Letakarva egy órát pihentetjük. A megkelt tésztát két részre vágjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, felcsavarjuk, és másfél centis karikákra szeleteljük. Kiolajozott tepsire fektetjük, tetejüket olajjl megkenjük, még 15 percet pihentetjük, majd forró sütőben megsütjük.
/Finom falatok, Juhász Hajnalka/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése