"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2016. november 6., vasárnap

Finomságok - almával

Almás csigafánk

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, l,5 dl tej, 15 dkg cukor, 5 dkg vj, 2 tojássárgája, 2 alma, 1 teáskanál fahéj, 1/2 citrom héja,olaj, csipet só.


Kapcsolódó kép

A tejet meglangyosítjuk, elkavarunk benne kevés cukrot. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe  mélyedést készítünk, beleöntjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A liszthez adjuk a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a sót meg az almát, és puha tésztává olgozzuk. Letakarva egy órát pihentetjük. A megkelt tésztát két részre vágjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, felcsavarjuk, és másfél centis karikákra szeleteljük. Kiolajozott tepsire fektetjük, tetejüket olajjl megkenjük, még 15 percet pihentetjük, majd forró sütőben megsütjük.

/Finom falatok, Juhász Hajnalka/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése