"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. szeptember 5., csütörtök

Gyümölcsök jelbeszéde

A gyümölcsök éppúgy a Fény gyermekei, mint a csilagok. Formájuk bolygók és  napok párhuzamát idézi fel.
Titkos elixirek hordozói. Felépítésük  a földi életjelenségek hármasságát mutatja: héjuk a bőr, a pajzs , a zárlat analógiája, húsuk élmények, tapasztalatok mérgező, gyógyító táplálékát tartalmazza: magjuk viszik tovább az életet, de csak, ha a föld mélyébe temetik. Tehát az élet folytonosságát, a halhatatlanságot is magukban rejtik.

  
Dinnye: a rekkenő hőséget enyhítő, üditő gyümölcs. A föld felszínén terem. Húsa édes, magja rengeteg,
a föld tapasztalatait rejti. Nedve szomjat olt, és átmossa a szervezetet. Ha azonban mértéktelenül élvezik, gyulladást lobbant fel.

Alma:    A Heszperidák aranyalmájának leszármazottja. A legősibb gyümölcs,. Az Édenkert almája csábította bűnre az első emberpárt, de a Heszperidák aranyalmájaként Zeusz és Héra mennyegzőjénak mágikus nászajándéka, amelyet Gaia, a nagy Máter nyújt át a beteljesült Unió Misztika jelképeként. Az alma nemcsak a házasság, de a hatalom szimbóluma is.A föld királyai a jogarral a mágus varázspálcáját, az arany országalmával a Föld és a bolygok fölötti uralmat tartják a kezükben.



Szilva:  A gyümölcsök tápláló, szerény proletárja. Szolga, amely szapora, olcsó egyszerűséggel tölti be szerepét. S bár sokszor illatosabb, édesebb a  legfestőibb kirakatgyümölcsöknél is, nem sok dícséret éri.Amit nyújt, azt általában magától értetődnek tartják, mint a levegőt, a vízet vagy a kenyeret, amelyek végül is fizikai létünk feltételét jelentik. A tömeg,sokszorozódás szaturnuszi eleme.



Körte: Az Életfa egyik legszebb s legrejtélyesebb ékszere, a gyümölcsök között a kör és háromszög ritka, együttes ábráját hordozza. Formává fagyott vízcsepp.Amikor a körte aranysárgára érik, a gyümölcsök császárának nevezik. Aki érte nyúl, annak nektárt kínál élvezetül. Gyorsan romlik, vigyázva kell leszedni. Üzenetét, amelyet  áthoz az érzelmi tájakról a relatív időbe, az embernek sietve kell átvennie tőle.




Szamóca:   Erdők mélyének rejtőző csillaggyümölcse. Olyan varázslatos gyümölcsök emlékét  idézi fel, amelyek egyedül Olümposz ligeteiben nőnek.


Szőlő, lefelé mutató háromszög, lefelé nyúló piramis.Kánaán kínálata a mulandóságból mámorító itallá erjed.


Dió:  Héja kemény, a magja puha,: forditott optika. Agytekervény ábra.
Citrom:  Héja trópusi gyulladások és lázak csillapító elixirjét rejti.Vitaminjának nemcsak a fikum veszi hasznát, hanem a lélek egyik fontost tápanyagának is jelképe.
Csipkebogyó: A vadrózsa gyümölcse. Aki le akarja szedni, aprólékos és sokszor fájdalmas sebeket kell vállalnia érte, mint a léleknek a gyógyító tapasztalatokért.
Lehetne folytatni a végtelenségig. A szimbólumok természete az, hogy ha sikerül az oldó zárat meghúzni, bomlani kezd az egész élménytömeg, elindul az analógiák áradása.
/Forrás: Szepes Mária: Mágiák Könyve/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése