Az ősz az arany, valamint a barna színek megtestesítője.
Ősszel, amikor egyre kevesebb a napsütés és
csökken a hőmérséklet, a fák felkészülnek
a télre. A zöld levelek sárgára, vörösre
változnak, majd lehullanak. A színváltozást
a levelek pigmentjeinek változása idézi elő. Az őszi időszak a télre való nyugodt felkészülés, a lélek lecsendesítésének és lassításának az ideje.
Sok vidéken úgy tartják, augusztus 20-a után már elkezdődik az ősz, búcsút int a nyár, és a természet is megmutatja ennek jeleit.Ilyenkor jó, ha szervezetünket is felkészítjük a változásra.
Ősszel is együnk olyan finomságokat, amelyek szezonálisak. Gyümölcsök közül elsősorban a szilva, szőlő, alma, körte, zöldségekből pedig a burgonya, káposzta, valamint a tökfélék különösen ajánlottak.
Gyümölcsöt délelőtt
Gyümölcsöt ajánlottabb a reggeli, illetve délelőtti órákban fogyasztani. A szilva különösen azoknak jó, akik emésztési problémákkal küzdenek. A szőlőt a gyümölcsök királynőjének is nevezik. Szépít és gyógyít is egyben. Az alma az egyetlen olyan gyümölcs amely nem erjed meg, ha más ételekkel együtt fogyasztjuk. Az almát érdemes alaposan megrágni, hogy minél inkább bekerüljenek a szervezetbe, a benne található egészséges anyagok.A körtéből jóval kevesebbet eszünk, pedig nagyon jó hatással van a koleszterinszintre, rengeteg C-vitamint tartalmaz, és allergiásoknak is javasolt.
Zöldséget ehetünk reggel, délben, este, bármikor és bármivel.
A káposzta nyersen is nagyon finom, rengeteg benne a vitamin. A burgonya az egyik leggyakrabban asztalra kerülő köretünk,az ideális az lenne, ha nem hús mellé fogyasztanánk, hanem önmagában, salátával, az olajban sült krumplit héjában sült-főtt változatra kellene cserélni egészségünk érdekében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése