"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. február 8., péntek

A kigyó éve

A kínai holdnaptár szerint február 10-én veszi kezdetét a kígyó éve. 

A kínai újév vagy holdújév (kínaiul: Chunjie,tavaszünnep”) a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe.

Az ünnepre való készülődés már hetekkel a nagy nap előtt elkezdődik. A legfontosabb – a szokásos előkészületeken, ajándékvásárláson, sütés-főzésen kívül – az, hogy a házat megtisztítsák az elmúlt év ártalmas hatásaitól. A házat kisöprik, s ha van rá mód, kimeszelik, az ajtókat-ablakokat újramázolják. A takarítással azonban vigyázni kell: hogy a jó szerencsét ne kergessék ki az otthonokból, a szemetet mindig befelé, a szoba közepére kell söpörni, s onnan óvatosan kivinni, lehetőleg a hátsó ajtón. Ennek a szabálynak a megsértése az egész családra nézve súlyos következményekkel járhat. A háznak újév előestéjén tisztán kell ragyognia, s ekkor az összes söprűt és egyéb takarítóeszközt el kell rejteni. Ha ugyanis valaki újév napján is söpörne, azzal biztos, hogy kikergetné a szerencsét a házból./Wikipedia/



A kínai asztrológia szerint a 2013-as év a Vízi Kígyó éve lesz. A víz elem változást, dinamizmust, de ingatagságot is hoz az új évben. A kínai horoszkópban a Kígyó a misztikumot, a szépséget, szakrálist és a bölcsességet jelenti.A 2013-as évet gyors változások, meglepetések, dinamizmus, ingatagság jellemzik. Ebben a periódusban a családra fektetik majd a nagy hangsúlyt. A kínai hagyományok szerint a Kígyó a házban bőséget hoz a családnak, amely nem fog éhezni.Az év kozmikus eleme a Fekete Víz. A Kígyó Évének domináns színei a fekete, kék és a zöld. Ezek a színek szerencsét hoznak a Kígyó Évében


Mit hoz a 2013-s év?

A kígyó éve kedvezni fog elsősorban azoknak, akik szintén a kígyó évében látták meg a napvilágot. Az év alkalmas arra, hogy megvalósítsuk végre fontos terveinket, de erősen figyelnünk kell a kígyó évében a csalárdságra, ravaszságra.

Szerelem:
A kígyó jellege inkább csapodár, mint hűséges, így ebben az évben inkább a futó kapcsolatoknak kedvez a sors. Ahogy a kígyó "körülfonja" áldozatát, úgy hatnak az új kapcsolatok ebben az évben. Lebilincselő és delejes lehet, ám gyakran nem tartós és nem is feltétlen kellemes. A kígyó mindenből a legjobbat választja, ezért az is előfordulhat, hogy most találjuk meg az igazit.

 2013-ban a csillagok állása fontosnak ígérkezik, a horoszkóp szempontjából.

 Először is, három, nagy jelentőséggel bíró nagybolygó lesz jelen a Víz jegyeiben, a következőképpen: a Szaturnusz a Skorpió jegyében – a teljes 2013. évben, a Neptunusz a Halak jegyében – szintén januártól decemberig, valamint a Jupiter a Rák jegyében – júniustól kezdődően.
Mindez azt jelenti, hogy a jövendőbeli esztendő érzelmekkel fűtött, valamint indulatokkal és izgalommal, megérzésekkel és belső lelki folyamatokkal lesz teli., Újból felfedezzük azt, hogy odabent van egy szívünk, egy lelkünk, amelynek igényei, szükségletei vannak, és kissé elengedjük az anyagiságot, alábbhagyunk a konkrétumokkal., Ebből a megközelítésből, 2013-ban azok fognak a legtöbbet nyerni, akik őszinték maradnak (vagy lesznek) önmagukkal szemben, ezáltal pedig garantálják maguknak a lelki nyugalmat. És ha sikerült magukat felvértezni ezzel a legyőzhetetlen fegyverrel, az élet más terén is aratni fognak., Szaturnusz a Skorpió csillagjegyben (január-december), A Szaturnusz már 2012. októberében megkezdi a Skorpió csillagjegyen való átvonulását, viszont a 2013. év lesz az első, amikor a nagybolygó egy egész éven át kitart ebben a csillagképben.

 A kínai asztrológia szerint a Kígyó éve a gyors döntések, a könnyű ügymenetek időszaka. 

forrás:  astro portal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése