"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2017. április 15., szombat

Húsvéti ételek

Étkezés a hagyományok szerint

A Húsvét napjaiban megszokott rendje volt az étkezésnek, ezt akár ma is követhetjük:
Nagycsütörtökön spenótból készült étkek kerültek az asztalra.

Nagypénteken tojás és hal volt a menü.

Nagyszombat estig még tartott a böjt, addig friss kalácsot, halat lehetett fogyasztani, este azonban sok helyen már megvágták a friss sonkát, tormával, esetleg hagymával.

Húsvét vasárnap a sonka mellett tojás, máshol a bárány került az asztalra, sütve vagy levesként akár.

Húsvét hétfőn a tojás ismét előkerül, de már a locsolóknak szánt ajándékként, ilyenkor egyébként az érkezőket pogácsával, aprósüteménnyel is kínálják.

Képtalálat a következőre: „húsvéti  sonka”Képtalálat a következőre: „húsvéti   tojás”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése