"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. március 5., szombat

Gyógyító hangok...

.
Az első érzék, ami a magzatban kifejlődik, és az utolsó, ami a testtel elmúlik, a hallás. A hang egy varázslatos, titokzatos közeg, ami körülvesz bennünket, inspirál, mozgat, érzéseket kelt, elbűvöl és meggyógyít bennünket.
A világban mindennek van rezgése, még a tárgyaknak is. Így az ember többszörösen is rezgésekből áll össze: a biológiai teste, az elméje, a lelke mind rezgéseket bocsát ki és érzékel is egyúttal. Így nem csoda, hogy akkora hatással van ránk a környezet, és a hangok, amik minden irányból körülvesznek bennünket.

Híd a lélekhez


A zene esztétikája olyan hullámhosszokat küld felénk, aminek segítségével képes megkerülni a gondolkodási sémákat vagy az ésszerű és logikusnak tűnő berögződéseket, és egyenesen a szívünkbe vezetni vissza bennünket. A hang, amit a gyógyítás és a felemelés szándékával bocsátanak ki, egy vibrációs hidat hoz létre a jelen pillanatához, ahol minden gyógyulási folyamat történik. A zene le tudja lassítani és ki tudja egyenlíteni az agyhullámokat: a körülbelül percenként 60 ütést tartalmazó zene a hétköznapi tudatosság béta szintjéről a magasabb tudatosság és a nyugalom alfa szintjére tud emelnibennünket.
A világ manapság rettentően zajos, kaotikus, tele van kellemetlen, ártalmas rezgésekkel. Más szemmel nézve viszontbékés, gyönyörű és nyugodt - az ellentétek egyre élesebbek. Nekünk viszont megvan a lehetőségünk a választásra: ha nem a béke és nyugalom szigetén élünk, körülvéve fákkal, virágos rétekkel és madárdallal, akkor teremtsük meg magunk számára ugyanezt rezgésekben! Aki harmonikus zenével veszi körül magát, az testét-lelkét megfürdeti az örömben és a szépségben nap mint nap. Az éneklés pedig a lélek hangja. Amikor megragad bennünk egy-egy dal, az üzenni akar nekünk valamit. Énekeljük, amíg csak élvezzük, amíg szükségét érezzük. És találjuk meg azokat a hangokat, azokat a zenéket, amik megnyugtatnak, jókedvre és mosolyra derítenek.

A világban rengeteg a fájdalom, és ez mindenkire hatással van, aki benne él. A lelkeknek nagy szükségük van egy kis gyógyulásra, hiszen a fizikai test is így tud csak meggyógyulni. Ennél egyszerűbb módja talán nincs is a gyógyulásnak: figyelj oda a benned levő hangokra, lélegezz, majd énekelj… dobolj… hümmögj...vagy keresd meg azt a zenét, ami a legjobban esik abban a pillanatban, és add át neki magad és a tested teljesen. Fantasztikus ereje van.


érdekes...

Hanglégzés Váradi Tibortól

Az egyes hangot elképzelve belélegzem, majd ahogy a levegőt kifújom, az adott hangot rezegtetem addig, amíg tart a levegő. Egy hanggal 3-4 percen át gyakorlok, így 24-32 perc alatt végig érek. Nagyobb a hatás, ha csoportban gyakorlunk, minimum 8 fő, és az egyes hangok egyszerre szólalnak meg.


Jó gyakorlást!

 
A
alacsony energia szintre,akaraterő-tetterő hiányára, immunerősítő, tüdőgyengeségre.
E
szédülésre, fejfájásra, érelmeszesedés, agyvérzésre hajlam esetén.
É
nátha, megfázás, rekedtség, mandulagyul-ladás, pajzsmirigy, torok-gége (lerakódás) probléma esetén
I
fejfájás, orr- és garat problémánál, fülzúgás esetén, agresszió csökkentésére
O
melltájékra, rekeszizom probléma, szív erősítésére, hasnyálmirigyre jó hatású
Ö
gyomor- és májpanasz, vértisztító hatású, hangulatjavító, depresszióra, szíverősítő
U
gyomor és belek betegségeire, női betegségekre: petefészek, menstruáció, férfiaknak prosztatára, székrekedésre
Ü
Vese és mellék-
vese megbetegedésre, gerinc lumbális részeire, ivarmirigyekre, potencia problémákra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése