"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. március 7., hétfő

Virágterápia...

Bach-virágterápia - A viráglélek gyógyító ereje

A Bach-virágterápia elméleti háttere, hogy a betegségeket a test, a lélek és a szellem közötti egyensúly felborulása okozza. A Bach-virágok a negatív érzelmeket megváltoztatják, és pozitívvá alakítják át. A gyógyulás dr. Bach szerint akkor következik be, amikor az említett három tényező ismét egyensúlyba kerül...
Az angliai Birminghamben 1886-ban született Bach doktor azután ismerte fel igazán az ember érzelmi egyensúlyának fontosságát, miután felesége meghalt, ő maga pedig súlyosan megbetegedett...

A virágterápia története

Kollégái rákot diagnosztizáltak nála, és csupán 3 hónapot adtak neki. Ekkor minden erejét a természetes gyógyító módszerek felkutatására fordította.

Naponta járta az erdőket-mezőket; virágokat gyűjtött, és felfedezte a bennük rejlő eszenciák gyógyító hatását. Fáradozásait siker koronázta, módszerével átütő sikereket ért el.

Energetikai hatás

Dr. Bach olyan - magas rezgésű - növényeket keresett, amelyekkel jellemhibákat, érzelmi zavarokat lehet korrigálni és a személyiséget stabilizálni. Ezeknek a feltételeinek 38 virágzó növény felelt meg. (Érdekes, hogy közülük a legtöbb nem tartozik a hagyományos értelemben vett gyógynövények közé, és nem avatkozik be szervezetünk biokémiai folyamataiba, sokkal inkább energetikai úton hatnak rá.)

Dr. Bach többéves munkássága során mind a 38 virághoz egy-egy lelkiállapotot rendelt, majd ezeket 7 nagy csoportba sorolta: félelem, bizonytalanság, érdektelenség, magányosság, túlérzékenység, kétségbeesés és túlzott aggódás.

Ezeken a fő érzelmeken belül tovább finomította a kiváltó okokat. így például a félelemkategórián belül aszerint is különbséget tett, hogy mi válthatja ki azt. Az érintett hirtelen pánikszerűen megbénul a rémülettől, avagy tudattalan félelme van - mondjuk, egy álomtól -, esetleg egy hozzátartozóját félti, aggódik érte stb.

Így szedjük!

Az eszenciát kétféleképpen lehet bevenni: közvetlenül a nyelvre, vagy egy kiskanálnyi tiszta vízbe cseppentve. A megfelelő hatás eléréséhez érdemes az eszenciát a lenyelés előtt néhány másodpercen át a szájban tartani.

A homeopátiás szerekkel ellentétben mentolos ételek, fogkrém használata, illetve koffein, nikotin stb. az eszenciák hatását nem közömbösítik.

„Lélekvándorlás”

A Bach-eszenciákhoz a virágokat lelőhelyükön, virágzásuk tetőpontján gyűjtik, majd forrásvízbe téve „napoztatják” több órán át. A napsugarak hatására a virágok energiája és „lelke” átkerül a forrásvízbe. Azokból a virágokból, amelyek kora tavasszal vagy késő ősszel virágoznak, kifőzéssel készítik a kivonatokat. Az így keletkezett anya-eszenciákat brandy vei tartósítják, tovább hígítják, és 10 ml-es üvegekben hozzák forgalomba.

Sok mindenben segítenek!

A Bach-féle virágeszenciák természetes és szelíd módon enyhítik és harmonizálják a negatív testi-lelki állapotokat.

Segítenek az akut és krónikus lelki problémák enyhítésében vagy megoldásában, támogatják a személyiségfejlődést.

Fontos szerepet játszanak a betegségeket kiváltó helyzetek kiküszöbölésében is.

Segítenek rettegés, szorongás, kisebbségi komplexusok, bátortalanság, szomorúság, türelmetlenség, elégedetlenség, agresszió, vizsgadrukk, félelmek, depresszió, megrázkódtatások, csalódottság, ingerlékenység, apátia, túlterheltség, feledékenység, alvászavarok, rémálmok, irigység, büszkeség, intolerancia, kishitűség, pánik és stressz esetén.

Fontos tudnivaló! A virágeszenciák önállóan nem alkalmasak pszichés vagy testi betegségek gyógyítására, viszont minden gyógymódot hatékonyan támogatnak. Napjainkban Nyugat-Európában részét képezik a házipatikáknak, és számos orvos, pszichiáter és természetgyógyász is alkalmazza őket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése