"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. március 1., kedd

..tavaszi virágok.....

Sok  virágot kapunk életünk során, illetve,

sokféle virágot adunk, azonban általában fogalmunk sincs arról, hogy egyes virágok milyen üzenetet hordoznak.


Mivel tavasz van, nézzük, mit jelentenek az idény virágai!Kezdjük mindjárt egy aprósággal, a gyöngyvirággal, aminek nem csak az illata bódító. A jelentése ugyanis: szeretet. Egyszerű üzenet, mégis szívhez szóló. Ha a kapcsolatotok elején kapsz gyöngyvirágot, akkor biztos lehetsz benne, a szándékai tisztességesek. Következő páciensünk a nárcisz. Bár csodálatosan szép, talán az egyik legkifejezőbb tavaszi virág, mégis, az üzenete, hogy is fogalmazzunk, nem túl kecsegtető. Nevét Narcissusról kapta, aki az ókori görög legenda szerint híres volt szépségéről. Azonban olyan nagyon hiú volt, hogy a tó vizébe tekintve beleszeretett önmagába. Így a nárcisz az önimádat jelképévé vált.
Ha szerelmet akarunk vallani, akkor inkább tulipánnal tegyük, hiszen a magyar népművészetnek is az egyik fontos motívuma, jelentése: természetesség, játékosság és vidámság, akárcsak a szerelem. Fontos a színe is, hiszen ha a virág vörös vagy rózsaszín, az felér egy szerelmi vallomással, azonban ha sárga, az féltékenységről árulkodik. Az amarillisz is csodálatos virág, és azt jelenti, a szerelmed nagyon büszke rád, és a veled való kapcsolat nagy kincs a számára.
Persze az is fontos, hogy akitől kapjuk a virágot, az milyen szívvel adta, hiszen lehet egy kaktuszt is olyan nagy szeretettel adni, hogy sírunk örömünkben...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése