"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2016. november 23., szerda

Kerítés kiállítás

A legszebb magyar természetfotókat felvonultató, 41 képből álló kerítés kiállítás nyílt a Várkert Bazárban. A 26 hazai természetfotós művein keresztül sokszínű módon és stílusban köszön vissza a tárlat témája, a víz.

A kerítés kiállítás tematikáját a november 28-30 között megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 inspirálta, amelynek mottója „A víz összeköt”

A világ népességének rohamos növekedésével, a világgazdaság folyamatos bővülésével egyre több vizet fogyasztunk, és egyre több vizet szennyezünk el.
Száz éve kevesebb, mint 2 milliárd ember élt a Földön, most pedig 7,4 milliárdan vagyunk. Az évszázad közepére 9,6 milliárdan leszünk.
A víz iránti igény a következő 35 évben még ennél dinamikusabban, becslések szerint akár 55%-al is emelkedhet, hiszen a népességen belül bővül a középosztály aránya, és a magasabb életszínvonal nagyobb vízfogyasztással jár.
Az édesvíz eloszlása a világban egyenetlen. Már vannak olyan régiók, amelyek különlegesen veszélyeztetetté váltak. Jelenleg 1,7 milliárd ember él olyan területeken, ahol a vízkivétel kétszeresen meghaladja a természetes utánpótlást, azaz előbb-utóbb kimerülnek a helyi források. Tíz éven belül már 4 milliárd főre emelkedik az év valamely részében vízhiánynak kitett emberek száma.
Az éghajlat már tapasztalható változásával erősödnek a szélsőségek az időjárásban. Gyakoribbá válnak az aszályok, árvizek, sőt ezek sokszor egyszerre jelennek meg egymástól párszáz kilométer távolságra.

A vízzel való bánásmódon változtatnunk kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése