"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. augusztus 3., szombat

Ismét 35 fok

A hőségben kitágulnak az erek, lemegy a vérnyomás, és a verejtékezés miatti nagy folyadékvesztés következtében besűrűsödik a vér is, ami vérrögképződéshez vezet.

A magas vérnyomással és szívbetegséggel küzdőknek már 25 Celsius fok felett ajánlott jobban figyelni magukra, különösen igaz ez a mostani, 35 fok feletti napokban. A hőség ugyanis felerősíti a vérnyomáscsökkentő szerek hatását, aminek az eredménye szédülés, rosszullét, gyengeség, émelygés, és szívritmiuszavar lehet.



A forróságban azonban nem csak a magas vérnyomással küzdők, hanem az egészségesek vérnyomása is csökken, és a folyamatot nem ajánlott egy újabb kávéval ellensúlyozni. A kávé mellett kerüljük a nagy cukortartalmú italokat is, valamint az alkoholt is, ugyanis mind a koffein, mind az alkohol vízhajtó hatású.
A krónikus dehidratáltság első jelei a fáradtság, a szédülés és akoncentrálóképesség csökkenése - ha ezt észleljük magunkon, egy újabb kávé helyett inkább igyunk meg egy nagy pohár vizet.

origo




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése