"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. október 28., kedd

Arcunk, arcelemzés

Az arcelemzés egy komplex tudomány. Ahogy a világ, és benne minden változik, úgy a személyiségünk, a minket körülvevő környezet sem állandó.

A kínai filozófia szerint öt, energetikailag is összefüggő elem befolyásolja az életünket és testünk működését születésünktől kezdve egészen a halálunkig: a Fa, a Víz, a Tűz, a Föld és a Fém. Az arcunk is az öt alapelem keveréke és a domináns elem függvénye, hogy valójában milyen karakterek vagyunk.

A Föld arc

Jellemzői: széles állkapocs, széles homlok, kis orr, lapos, hosszú szemöldök, nagy szemek.A Föld arcúak életében elsődleges szempont a biztonság és a stabilitás. Fő jellemvonásaik a megbízhatóság, az empátia, az őszinteség, a figyelmesség és a kedvesség. Az ilyen típusú karakterek általában módszeresek, tudatosak, racionálisak, és két lábbal a földön járnak. Ugyanakkor félénkek is, így eltarthat egy ideig, amíg megnyílnak mások előtt, ám ha ez sikerül, hűségesek és kitartóak. Mélyérzésűek, szeretnek a dolgok mögé látni, ám rendkívül érzékenyek, így ha valaki megbántja őket, nehezen bocsátanak meg. Mivel erősen fejlett az igazságérzetük, nem kedvelik a csalókat, és pontosan meg tudják különböztetni az életben a jó és a rossz dolgokat. A szerelemben hűségesek, odaadóak, és legfőbb törekvésük a boldog családi háttér megteremtése.

A Tűz arc

Jellemzők: telt, kerek arc, ragyogó szemek, széles állkapocs, hegyes áll, széles ajkak,Alapvető érzelmeik közé tartozik a spontaneitás, a kalandvágyás és a szenvedély. Akinek az arcában a tűz elem uralkodik, rendkívül extrovertált személyiség, és szeret a figyelem középpontjában állni. Ezek a típusok gyakran művészi vénával megáldottak, és intenzíven vágynak a szereplésre. Életük nyitott könyv, élvezik az örömteli pillanatokat, ám ha a dolgok unalmassá válnak, azonnal továbbállnak, és új kihívásokat keresnek. A Tűz arcú személyiségek szerelmi életét drámai veszekedések és édes kibékülések jellemzik, szenvedélyes szeretők, akik hajlamosak a túlzott féltékenységre. Vezető típusok, céljaik elérése érdekében mindent megtesznek, és gyakran kockáztatnak, ám sokszor feleslegesen.

A Víz arc

Jellemzői: mélyen ülő, csillogó szemek, hosszú szempillák, magas homlok, vékony, kifejező szemöldök, széles száj, hegyes áll. Rugalmas, alkalmazkodó, jó társaság, aki élvezi a változatosságot, a változást, és rendkívül intuitív, figyelmes személyiség. A Víz arcúakat kreativitás, bölcsesség, határozottság és érzékenység jellemez, fontosak számukra a hagyományos értékek, csakúgy, mint az otthon és a család. Ugyanakkor hajlamosak túlgondolni a dolgokat, életük során sokszor szembesülnek a félelemmel, a bizonytalansággal, és emiatt gyakran megtorpannak. Fontos jellemvonásuk a szabadságvágy, a függetlenség, és bár nyitott, életvidám személyiségnek tűnnek, valójában titokzatosak és kiismerhetetlenek, akik nehezen mutatják ki az érzelmeiket.

A Fa arc

Jellemzői: magas homlok, erős állkapocs, közel fekvő szemek, hosszú, egyenes orr, keskeny száj. Impulzív, ambiciózus, optimista és magabiztos személyiségek. Akiknek az arcában a fa elem dominál, jellemzően törtető személyiségek, és ha akadályoztatva érzik magukat a céljaikban, ingerlékennyé, dühössé, sőt kegyetlenné is válhatnak. Jó döntéshozók, igazi vezető típusok, akik szeretnek parancsolgatni és másokat elnyomni, határozottságuk sokszor makacssággal is párosul. Idealisták, erős kritikai érzékkel rendelkeznek önmagukkal és másokkal szemben, emellett ösztönös és optimista emberek, akik igénylik a függetlenséget.

A Fém arc

Jellemzői: kicsi, mélyen ülő szemek, kiemelkedő felső arccsont, vékony ajkak, éles orrnyereg.Önálló, határozott, kitartó, spontán és erős személyiségek, ám másokkal szemben gyakran zárkózottak, hűvösek és tartózkodóak. A Fém arcú emberek jó üzleti érzékkel rendelkeznek, éles eszűek, döntéseikben józan ítélőképességűek, ám sokszor túl sokáig mérlegelnek. Munkájukat erős önfegyelem, kemény akaraterő és pontosság jellemzi. Érzelmeiket tekintve gyakran bizonytalanok, önértékelési gondokkal küszködnek, és sokszor képtelenek megfelelni az elvárásoknak, hisz a tökéletességre törekszenek. Nehéz közel férkőzni a szívükhöz, ám ha biztonságban érzik magukat, megnyílnak, és mélyebb érzésekről is tanúbizonyságot tesznek.



/forrás origo/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése