"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. október 14., kedd

Gondolkodjunk pozitívan!

 


Zúdul ránk a jó tanácsok tömkelege, de az élet kis csodáit nem is olyan könnyű észrevenni, hiába szövik át a mindennapjainkat.

/Azért nem lehetetlen vállalkozás.../

A gondolat nem más mint energia, amelynek hullámai hatnak ránk és  környezetünkre. A koncentrált gondolati energia úgy hat testünkre és lelkünkre, mint a nagyítóval összefogott fénysugár. Agyunk nem válogat a készen kapott jó és rossz gondolat között, az elképzelt és a tényleges valóság között.Ha például gondolatban beleharapunk egy citromba, elindul a nyálelválasztásunk, Minél érzékletesebben képzeljük el  az ízt, a testünk egyre inkább úgy reagál, mintha tényleg beleharapnánk a gyümölcsbe.

Ha jó érzésekkel és pozitív lelkülettel indulunk neki a napnak, kevesebb esélyünk lesz rosszul érezni magunkat.


Szánjunk időt a lelki és szellemi pihenésre, testünk karbantartására.

A meditáció során befelé, önmagunkra irányul a figyelmünk.

Relaxáció:
ez az egyik leghatékonyabb önsegítő tevékenység a testi és lelki egészség megőrzéséhez./ Relaxálhatunk  zene hallgatásával, vagy egy madárcsicsergéstől hangos erdőben sétálva./
A relaxáció rendszeres alkalmazásával erösődik immunrendszerünk, képesek lehetünk a a konfliktushelyzeteket nagyobb nyugalommal kezelni.


Sport:
A kitartóan végzett sport szerotonin, dopamin és endorfin hírvivő anyagokat szabadít fel, melyek hangulatunkat is jelentősen  javítják. Az edzés serkenti az agy emlékezetért felelős részét, és elősegíti új idegsejtek születését. Ezen túlmenően a mozgás hozzájárul a  kortizol és az adrenalin lebontásához, vagyis stresszoldó  hatású.





Kifejezetten jót tesz ha lelkünket zenével, költészettel kényeztetjük. A napfény is növeli jó közérzetünket.  ..

/Ha  azt gondolod rossz napod van, akkor  gondolj csak arra, hogy rosszabb is lehetne/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése