"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. május 5., csütörtök

..kövek....

GYÓGYÍTÓ KÖVEK, TalizmánkövekA kövekkel való gyógyításról már 5000 évvel ezelőttről is vannak feljegyzések. Nálunk egyre elterjedtebb ősi indiai Ajurvéda gyógyászat is ajánl köveket betegségek esetében a test és lélek harmonizálására.
Sokan ismerik pld. a Hematit (vérkő) vérzéscsillapító hatását, valamint ma már a hagyományos orvoslás is elismeri a hegyikristályrendkívüli gyógyító tulajdonságait.

Minden jegy szülöttének megvan a maga születési köve. Ezek a születési kövek többfélék lehetnek, előfordul, hogy egy fajta kő több csillagjegy mellé is van rendelve.
Amikor a születési időnknek megfelelő kő a szívünknek is kedves, szívesen viseljük, akkor az szerencsekövünkké válik.
Amikor valaki ösztönösen ráérez egy kő vonzására, és kiválasztja azt, rendszerint az is bebizonyosodik, hogy annak a gyógyító hatása éppen az ő fizikai vagy lelki bajára lesz megoldás.

Amikor jó érzéssel nézünk és kezünkbe fogunk valamit, gondolataink pozitívvá válnak, innen már csak egy lépés, hogy testünkben beinduljon a gyógyulási folyamat.


A csakra szó jelentése kerék. A csakrák a test energiaörvényei, melyek nem anyagi természetűek, így nem láthatók. Sokan kételkednek a létezésükben, azonban tagadhatatlan, hogy már a régi időkben is ismerték és elismerték őket nem csak Indiában, hanem az egész világon mint energiaközpontokat.

Az emberi szervezetben hét fő csakra található, melyek befolyásolják a szervezet működését, érzelmeket, gondolatokat, hormonrendszert és a keringést, fenntartják a szervezet megfelelő energiaáramlását. Az egyes csakrák különböző helyeken találhatóak a testben, különböző feladatokat látnak el. Mindhez tartoznak színek, formák, hangok és elemek. Az általuk felvett energiát az energiacsatornákba un.meridiánokba továbbítják, mely segítségével az energia alulról felfelé áramlik a gerincoszlop mentén. De a csakrák energiája kifelé is áramlik a testből, ez alkotja az aurát.
  • csakra

A helytelen táplálkozás, negatív gondolatok, stressz, környezeti befolyások megzavarják a csakrák működését, ami lelki problémákhoz, kellemetlen érzésekhez, a szervezet működési zavaraihoz, vagy akár krónikus betegségekhez is vezethet.
Minden csakra a test bizonyos részének megfelelő működéséért felelős. Csak akkor egészséges az ember, ha mindegyik megfelelően működik. A gyógyító köveket színüknek megfelelően rendelhetjük az egyes csakrákhoz, melyek segítségével visszaállítható az eredeti egyensúly.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése