"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. május 14., szombat

Május 15.

1994-ben az ENSZ május 15-ét A CSALÁD NEMZETKÖZI NAPJÁvá nyilvánította. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott.A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb “intézményére” irányítja.

A család olyan szó, amelynek a jelentésében benne van a biztonság, a sziklaszilárd alap, az a hely, ahová hazamehetünk, amelyben felnőhetünk..., amelyből kirepülhetünk, de mégis emlékszünk rá és belekapaszkodhatunk..., mert amit ott hallottunk, örökre megmarad a fülünkben és a szívünkben..., az emlékek színes szoborként egy életre belénk vésődnek, apró, csillogó színű szilánkokból, amelyek némelyike ugyan haloványabb, sőt néha egészen elhalványul, olyannyira, hogy már-már elfelejtjük..., ám teljesen sohasem merülnek feledésbe. Ez az a hely, ahol elkezdődik az életünk, és ott szeretnénk, ha véget érne. (Danielle Steel)



Gondolkozz, ahogy apád tanított.
Élj, ahogy anyád tanított."
Leonardo da Vinci

 A szülők olyanok, mint a hegyek. A gyerek azzal tölti életét, hogy megpróbál felkapaszkodni rájuk, és nem is sejti, hogy egy napon mi játszuk majd az ő szerepét." (Marc Lévy)

"Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán.
Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből, és melegedből, mint
akiknek nincs szükségük terád.

Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek,
mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik." (Weöres Sándor)

 Otthon van az ember, ahol gyökerei vannak, halottai az anyaföldben, ahol tegezik az embert, ahol nagyapja ültette diófának a gyümölcsét töri, és fát ültetve unokáira gondol. (Lénárd Sándor)

"Az igazán nehéz helyzetben semmire sincs annyira szükségünk,
mint egy szerető családra." (Carolyn Hax)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése