"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2011. szeptember 19., hétfő

Flower of Life - Az Élet Virága

Az Élet virága (vagy Életvirág) a modern elnevezése annak a geometrikus formának, melyben egymást megfelelően fedő- és egyenletesen eloszló körök egy virágszerű mintázatot hoznak létre hatszoros szimmetriával, mint egy hatszögnél. Minden kör középpontja az őt körülvevő 6 másik (megegyező átmérőjű) kör kerületén helyezkedik el.
Az Élet Virága világszerte, sok kultúrában - régen és most is - szent szimbólum. Az univerzum leképeződésének tekintik.

Hol található az Élet Virágának szimbóluma?

Bolygónk legkülönbözőbb tájain megtalálható az Élet Virágának szimbóluma. Senki nem tudja biztosan, hogy valójában milyen idős ez a szimbólum. Megközelítőleg meghatározhatjuk a minimális korát, hiszen például Egyiptomban, Abydosban az Oziris templomában megtalálható. Abydos középső temploma sokkal régibb, mint a másik kettő. Ez a templom leégett, amikor I. Seti fáraó a másik kettőt építtette Abydosban. Ezért jellegzetes különbségek fedezhetők fel közöttük. Az alkalmazott nagy gránit tömbök és csodálatos precizitásuk megkülönbözteti az egyiptomi templom-építészet más remekeitől, mint például a Szfinx templomától.

Az Élet Virágának mintáját e templom oldal gránitjára helyezték el. Nem kifaragták, hanem úgy tűnik, hogy beleégették a gránitba vagy ismeretlen módon belerajzolták hihetetlen precizitással.






Az Élet magja Magyarországon

A szent geometria folyamatosan jelen van népművészetünkben.


Élet magja

Többek között a következő helyeken találták meg: Asszíria - Assur-bán-apli templomában Egyiptom - Ozirisz templomában Abüdoszban, valamint a Sínai-hegynél Magyarország - a Kárpátoknál Izrael - Maszadában; ezenkívül az Izrael Múzeumban egy freskón (Heródes király egyik palotájábaól származik a mű) Kína - Pekingben, a Tiltott Városban és jónéhány templomban Japán - jónéhány templomban India - a Harmandir Sahibnál (Arany-templom); Hampiban és Adzsantá templomainál Törökország - jónéhány régi római telephelynél; Epheszoszban; Iznikben Spanyolország - a Monasterio De La Olivánál; Iglesia de San Martínnál (Izco, Navarra); Córdobában Ausztria - Weitrában; Pfarrkirchében (Bad Deutsch-Altenburg) Norvégia - Osloban, a Norsk Folkemuseumban; a Hordamuseetben Olaszország - Erbannoban Örményország - a Tatev Monostornál; Ahtamar-szigeten, egy templom falán Írország - Clonmacnoise-ben Dánia - Brædstrupban, a Tønning Templomban Bulgária - Kabilében (Jambol); a Demir Baba Teke mauzóleumban; Plovdivban, az Etnográfiai Múzeumban Észak-Afrika - Marokkóban Közel-Kelet - Libanonban és jónéhány iszlám mecsetnél; Szíriában, Ruweiha ősi templomainál Dél-Amerika - Peruban Észak-Amerika - Mexikóban


Élet virága a világban

1 megjegyzés:

  1. Én az élet virágában a teremtésünk eszközét. Egy 1,5 m magas és 0,9 m széles. Kékes fehéren izó láng oszlopként azonositom . Az ember meg alkotásának 4. dimenzióból kihivot eszköze ez.

    Az ember ós eredeti formája egy galab szerü lény ,mejnek génjeit a Vénuszi és Sziriuszi génekel integrálták a fenti lángban egyé.
    Majd az igy életre hivot hermafrodita óriási méretü lényt.
    A fenti BERENDEZÉSBEN nemekre választoták szélyel, azzal a képességel hogy szaporodva utódjai lehessenek

    VálaszTörlés