"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. október 18., péntek

Ősz - őszi fáradtság

Az őszi hónapok velejárói, a jelentős időjárás-változás, a természet búcsúzása sokak hangulatára rányomja a bélyegét.

Idén nem kényeztetett bennünket hosszú, langymeleg nyárutó...

Elkeseredni nem szabad, nem csak nyárból áll a világ, az ősz ugyanannyi szépséget és szeretni valót rejteget számunkra, ha észrevesszük őket. Vagy ha észre akarjuk venni őket.
Az ősz azonban nem csupa napsütésből áll,  szűnni nem akaró esőzéseket, hideg szeleket, alacsony hőmérsékleteket is  hoz magával.

Mit lehet tenni ilyenkor, hogy ne érezzük nyomasztónak a szürkeséget, hideget? Ha fáradtnak érezzük magunkat, adjunk magunknak egy kis pihenést, lazítást.  Ha pihentünk utána sokkal hatékonyabban tudjuk végezni feladatainkat.

Például aludhatunk  egy órácskát, bevackolhatjuk magunkat a fotelba egy jó könyvvel a kezünkben, lazító zenét hallgathatunk, forró kakaót, csokoládét, teát kortyolhatunk, megnézhetünk egy kikapcsoló filmet.

Van akit az aktív pihenés tölt fel, így azok tornázhatnak egyet, vagy készíthetnek egy évszakhoz illő dekorációt, a lehetőségek tárháza végtelen, csak mindenkinek meg kell találnia a számára leginkább megfelelőt.

A magunkra, testi és lelki jólétünkre szánt idő sohasem elfecsérelt idő, hanem olyan, ami sokszorosan megtérül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése