"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. május 1., kedd

Gondolatok hatalma

 
Gyakran beszélnek a pozitív gondolkodásról, de sokan félreértelmezik.    Amikor bejön egy negatív gondolat, rögtön  küldjünk utána egy másik gondolatot, mely pozitív.

Pl.:” Késésben vagyok, úgy néz ki, hogy beragadok a dugóba a kocsimmal”. Ilyenkor mindenkinek beugrik egy hasonló gondolat: „Jajjj, elkések a munkahelyemről!”  Ez után azonnal mehet a pozitív gondolat, hogy: “időben beérek a munkahelyemre”. És ebben higgyünk is. Ha a rossz gondolataink zakatolnak csak a fejünkben és lebegnek a szemünk előtt,természetesen magunkhoz is fogjuk vonzani a rosszat.  Ha ezt a gondolkodásmódot meg tudjuk tenni, akkor egy idő után elkezdjük jól érezni magunkat a bőrünkben és jól, pozitívan használni a gondolataink teremtő erejét.


 Kisérlet...

.               

 Nagyon egyszerű, és mégis nagy hatással van mindenkire, aki végigcsinálja. Be fogja bizonyítani, milyen óriási hatása van a gondolataid erejének.

· Végy hat-nyolc nyers sárgarépát, és vágd le a felsõ végüket, azt a részt, amelyet általában a szemétbe szoktál dobni.
· Helyezd a répavégeket két külön lapos tálba, és önts alájuk egy kis vizet. A késõbbiekben ezt a vizet szükség szerint pótolni kell.

· Az egyik tálra rajzolj plusz (+), a másikra mínusz (-) jelet.
· Helyezd mind a két tálat az ablakpárkányra, ahol elegendõ napfényt kapnak.
· Minden nap fogd a tálakat, és beszélgess el mindkét répacsoporttal külön-külön.
· A + jelû répavégeknek mondd el, hogy azt akarod, hogy szépen fejlõdjenek. Tudod, hogy gyönyörûek lesznek. Azt akarod, hogy erõsek és egészségesek legyenek.
· A – jelûeknek mond azt, hogy legyenek csúnyák. Nem akarod, hogy nõjenek. Sugározz rájuk gyûlöletet, próbáld meg rájuk irányítani minden haragodat és megvetésedet.

Sokan úgy érzik, hogy képtelenek azt mondani egy élõ növénynek, hogy pusztuljon el. Ne feledjük, hogy ez csak kísérlet, és hogy a répavégek egyébként is a szemétbe kerülnének.

Egy nagyon közeli barátom elhatározta, hogy elvégzi a kísérletet úgy, ahogy mondtam neki. De amikor a negatív jelû répavégeket visszatette az ablakpárkányra, azt mondta magában, hogy nem is gondolta komolyan mindazt a rosszat, amit nekik mondott. És mi történt? Mindkét répacsoport ugyanúgy fejlõdött! Akkor azt mondtam neki, hogy a gyûlölet kisugárzása helyett pusztán vonja meg szeretetét az egyik csoporttól. Néhány nap múlva meglepõdve tapasztalta a különbséget.

Néhány nap múltán egyértelmûen látszik a különbség a két csoport répavég fejlõdése között. És miért? Mert a gondolatainknak teremtõ ereje van! Igen, ténylegesen képes vagy az elméddel irányítani valamit! És gondolkodj csak el rajta: ha képes voltál valami rajtad kívül állót befolyásolni a gondolataid erejével, akkor mi a helyzet saját magaddal? Mi történik minden egyes alkalommal, amikor negatív gondolataid támadnak, vagy a gyûlölet kerít hatalmába?”

Forrás:  Mystique  : gondolatok hatalma, rejtélyek






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése