"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. május 4., péntek

A tűz




Él Csíkszereda mellett egy kis faluban egy 87 éves bácsi. Jó formában van, nap mint nap lemegy a meredek kis utcán, hogy kenyeret vásároljon, hogy meglátogassa az unokáját, a dédunokáját. Nem panaszkodik és próbálja elfogadni a modern és új dolgokat. Ilyen ez az élet- mondja. Most más van, amikor én fiatal voltam másképp volt.

Az unoka elhatározta, hogy megkönnyíti egy kicsit a nagyapa életét, kényelmessé teszi, mert biza sok mindenen keresztülment élete során, megérdemli. Padlófűtést szereltek be a bácsika házába is. Nagy felfordulással járt az egész, de türelmesen megvárta a végeredményt.
Eljött az első este, amikor a padlófűtést kipróbálták. Az unoka és családja átmentek a szembeni házba, ahol laktak, a bácsi pedig egyedül maradt. Hosszú éjszaka elő nézett. Nem tudta, hogy mi legyen, folyton felkelt és a padlóra nézett, nem tudta, hogy most még ég a tűz vagy sem.

Reggel elpanaszolta, hogy a fiatalok, azok lefeküdtek, nem érdekelte őket, hogy a tűzzel mi lesz. Ő meg egész éjjel figyelte, hogy nehogy füstöljön a padló, mert neki nyilvánvaló volt, hogy a padlófűtés azt jelenti, hogy a padló alatt ég a tűz. :)

Na hát ennyit a modern világról és a fiatalokról :) és a tűzről.

Forrás: Harmonia
NET

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése