"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. május 16., szerda

Nem csak az emberek választanak hosszútávra párt..

Nem csak az emberek választanak hosszútávra párt - az állatok közt is van néhány faj, amelynek egyedei életük végéig együtt maradnak.

Gibbonok
Az emberszabású gibbonok hihetetlenül erős köteléket alakítanak ki a párjukkal. Teljesen egyenrangúak a kapcsolatban - ebben talán az is segít, hogy sok más fajjal ellentétben a gibbonoknál a hímek és a nőstények körülbelül ugyanakkorák, így egyik sem dominálja a másikat.


Fekete Keselyűk
Rájuk tökéletesen igaz a mondás, miszerint a szerelem vak, és nem a külsőségek számítanak. A csúnyácska madarak nagyon hűségesek egymáshoz - olyannyira, hogy ha az egyik fél félre lépne, a keselyűk teljes társadalma kiutálja őt.

Farkasok
Az emberek sokat tanulhatnának a farkasoktól a családalapítással és a gyerekneveléssel kapcsolatban. A farkasfalkákban  jellemzően apa, anya és a gyerekeik alkotják a csoportot. Vigyáznak egymásra és képesek meghalni a család minden tagjáért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése