"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. december 6., péntek

Advent idején

Fahéjas forró csokoládé


Hozzávalók /4 személyre/

20 dkg étcsokoládé, 6 dl tej, 2 dl tejszín, 1 kávéskanálnyi fahéj

A tejet felforraljuk a csokoládéval meg a fahéjjal együtt, és addig kavargatjuk, míg egyneművé nem álik. Levesszük a tűzről.. A tejszínt habosra verjük, de nem keményre. A felét azonnal a forró csokoládéhoz adjuk, és simára kavarjuk. Az italt 4 bögrébe osztjuk, a maradék tejszínt pedig elosztjuk a tetején. Tetejére kevés csokoládét reszelünk, megszórjuk fahéjjal, és forrón kínáljuk.

Felnőttek kevés feketekávét vagy neszkávét, esetleg kevés alkoholt is kavarhatnak hozzá. Variálhatjuk őrölt szegfűszeggel, illetve más tetszés szerinti fűszerekkel-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése