"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. december 7., szombat

Gyógyítás hangokkal



 Tibeti hangtálak
Hangokkal, harmóniákkal létrehozhatók azok az egészséges energetikai minták, melyek a test-szellem-lélek egyensúlyát megteremtik.
A hangoknak gyakran sikerül az, ami a gyógyszereknek sem mindig: gyógyíthatják testünket-lelkünket. Számos tudományos kísérlet igazolja, hogy a hangok, a ritmusok, a dallamok nemcsak a lelki állapotunkra gyakorolnak hatást, hanem testi működésünkre is: befolyásolják például légzésünket, pulzusunkat, vérnyomásunkat.
  Életünket gyakorlatilag „vízlényként” éljük. Születésünkkor 99%, halálunkkor 60% a testünkben található víz aránya. A víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgésen keresztül sejtszinten, a sejtmembránt megmozgatva az egész szervezetben egy nagyon erőteljes anyagcsere-folyamatot indít el. Ezáltal olyan helyekre is képes hatni, mint a csontok üreges részei és az ízületek, a véráramon és a nyirokrendszeren keresztül pedig minden szervre.


Annak idején az indián sámánok ütemes dobolása transzállapotot és gyógyulást idézett elő. Keleten gyógyítás céljából tálakat, csengőket használnak. Már a Védákban is írtak a hangterápiáról, hogy a kolostorokban a mantrák folyamatos ismétlése és az ércedények együttes használata segít, hogy az emberek meditatív állapotba kerüljenek.

  Hogyan hat?

 A terápia lényege, hogy a megszólaltatott tálak az emberben összegyűlt alulrezonált energiákat feloldják, a működésképtelen sejteket gyógyító rezgésekkel töltik meg. A tálak különböző méretűek és vastagságúak, s közel száz féle hanghullámot képesek produkálni.

 A hanghullámok csoportjai

 Az említett hanghullámok három csoportra oszthatóak. Az úgynevezett alfa-rezonens ellazít, valamint lecsendesíti az elmét.
 A théta már a mélyalvás szintjén hat, s hasonló rezgéseket hordoz, mint amilyeneket Földünk. Ez a hanghullám a feloldásban, a beépítésben segít, öngyógyító folyamatokat indít el, s megszünteti a feszültséget, az érzelmi blokkokat. Emellett javítja a légzést, méregtelenít, a beteg rezonanciákat pedig meggyógyítja. Általában már ekkor gyógyulásnak indul a szervezet, de egyénfüggő, ki melyik szinten képes befogadni a jótékony hanghullámokat. Sejtjeink tovább közvetítik a rezgéseket a fej, a lábak és a kezek irányába – a beteg rezgések ugyanis így távoznak, aminek következtében a végtagok kihűlnek, úgy érezzük, hogy fázunk.
A delta hanghullám súlyosabb betegségek gyógyítására szolgál, mely első lépésként kikapcsolja a testérzést, hogy könnyedén megtisztíthassa a szervezetet.

 Hogyan folyik a terápia?

 Hangfürdő során lehet kényelmes testhelyzetben, relax fotelben ülni vagy,  kényelmes fekvő helyzetben lenni.  A testre, azon belül is a 7 fő csakrára (főbb energia központjai a testnek) az adott csakrához rendelt tálak, valamint a test körül továbbiak kerülnek elhelyezésre. A tálak több különböző technikával történő rezegtetése csodálatos hangok kíséretében rövid idő alatt mély meditatív állapotba helyezik a kezelt személyt. A kellemes masszírozó rezgések a csakrákon keresztül eljutnak a legbelsőbb szervekig, ahol a sejtmembrán szintjéig rezonálva felfrissítik azokat.    Mely betegségek gyógyíthatóak a tálakkal?  A zengőtálak feloldják a stresszt, a félelemérzetet, ellazítják az izmokat, s megoldást jelentenek az érrendszeri problémákra is. Enyhítik a nyaki, háti, deréktáji, ízületi fájdalmakat. Oldják a görcsöket, az alhasi panaszokat, erősítik az immunrendszert, s megkönnyítik a légzést is. Mindemellett a hangterápia növeli a koncentrálóképességet, megszünteti a fejfájást, az erőtlenséget, méregtelenít, valamint alvászavarok kezelésére is kiválóan alkalmas. A hangtálak segítségével ezen felül a meditáció érzését is megtapasztalhatjuk.

 Egy hangtál készítésénél 7-12 különféle fémet használnak fel. Az előállításkor bedolgozott anyagok száma és minősége a készítés helyétől és a vallási behatástól függ. A hagyomány szerint egy hangtál hét fémet tartalmaz, ezek külön külön egy bizonyos bolygót szimbolizálnak.

  • Arany – Nap hangterapia_talak.jpg
  • Ezüst – Hold
  • Higany – Merkúr
  • Réz – Vénusz
  • Ón – Jupiter
  • Vas – Mars
  • Ólom – Szaturnusz  

Érdekesség:

Az egykor élt kovácsok csak akkor készítettek hangtálakat, ha munkavégzés közben a feleségük is jelen volt. Ez azon a felfogáson alapult, hogy az univerzumban a két őserő, a yin és a yang egymást kiegészítő energiája jelenti a teljességet./forrás: Gyuricza Andrea/


     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése