"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. május 20., kedd

Szép tájakon


Provence

Napfényben fürdő halászkikötők, vadregényes szigetek, pompás római kori műemlékek, ezek adják Provence varázserejét.A természet, a művészet és a történelem együttesen töltik meg élettel a Földközi tenger térségének egyik leghangulatosabb és legkülönlegesebb vidékét.

Roussillonban a föld színe a sárgától a rózsaszinig, narancsig, vörösig és világosbordóig terjed.


Pont du Gard

A Pont du Gard római kori vízvezeték Franciaországban, Remoulins mellett, Gard megyében található. A háromszintes Pont du Gard 49 méter magas. A legalsó szinten út vezet át, a legfelső szint tetején van a vízvezeték. Az alsó szint 142 méter hosszú, 6 méter széles, 22 méter magas, a középső szint 242 méter hosszú, 4 méter széles, 20 méter magas, a felső szint pedig 275 méter hosszú, 3 méter széles, 7 méter magas. A Pont du Gard feltehetően 19 körül épült, Marcus Vipsanius Agrippának tulajdonítják. Úgy tartják, hogy az építkezés három évig tartott és 800-1000 ember dolgozott rajta. Az építmény a Gard folyó völgyén keresztül szállította a vizet az Uzès melletti forrásokból, Nemausus római városba (Nimes) vezetett.


Levendula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése