"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. május 22., szerda

Az aura

Már a legősibb kultúrák hittek abban, hogy testünket valamiféle finom energiamező veszi körül. Ezt bizonyítják azok a sziklarajzok, amelyek fénykörben megjelenő figurákat ábrázolnak.
Több ezer éve érzékelnek szellemi beavatottak fényt, szint, emberek körül.  Különböző kultúrák másként nevezik ezt az energiamező jelenséget. Az indiai kultúrkör Pránának hívja, mint minden formán átáramló életenergiát. A kínaiak kétpólusú /yin-yang/ erőről a Csí-ről beszélnek.

Az egészséges aura úgy veszi körül a testet, mint egy második bőr. Nagyszerű dolog, és több funkciója is van. Az energiamező színe árulkodik aktuális lelki-testi panaszainkról. Ha a körülöttünk lévő energiamező sötét színű, biztosak lehetünk benne, hogy komoly harcok dúlnak a lelkünkben.
Az erős, ragyogó színek azt jelzik, hogy az ember teli van energiával. Ha tompák a színek, vagy matt az aura, akkor valószínűleg kevés az illető energiája, vagy valamilyen problémával küszködik.


Ha fáradtnak, lehangoltnak érezzük magunkat, mindenképpen tartózkodjunk tehát minél több időt a természet és a fák közelében, és kerüljük el a ránk negatív hatást gyakorló emberek társaságát.




Az ember is energia! Testünk önmagában nem nyújt látványos bizonyítékot e tény felől, ha azonban finomabb frekvenciákon keresgélünk, rájövünk, hogy testünket egy bámulatba ejtően összetett és kifinomult energiaréteg veszi körül. Ez az aura vagy emberi energiamező. Az aura elbűvölő komplexitásáról és szépségéről majd minden nép ősi tanaiban tesznek említést, a nyugati társadalmakban azonban csak a huszadik század vége felé kezdtek el behatóbban foglalkozni ezzel a témával, és hiánypótló műveket is csak nemrég kezdtek el közölni.
Aura és betegség

Az aurát alkotó energia rendkívül finom összetételű, ennél fogva bármilyen testi-lelki átélés nyomot hagyhat benne; ez fordítva is igaz, auraműködésünkbe beavatkozva változást érhetünk el abban, ahogyan tapasztalatainkat és a minket körülvevő világot megéljük. Ilyen értelemben mind a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, mind pedig a destruktív érzelmek és gondolatok vezethetnek a csakrák energiaműködésének torzulásához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése