"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2014. február 12., szerda

A szerelem



 Mi a szerelem?
Nem lehet definiálni. -.Mindenkinek mást jelent.

Gyakran nem más csak egy illat, egy szín, egy kép, egy hang, egy rezdülés, egy mozdulat, egy mosoly.

A szerelem nem más, mint egy pillanatnyi állapot, amikor valami megrezdül benned, gyorsabban ver a szíved, jobban érzed a körülötted levő világot .
Eszedbe jut a napról, az esőről, a szélről, a csendről, a hangról, egy dalról, egy képről. 

És a szeretet?

Szereted a barátaidat, a zenét, a virágot.. Szereted, ha eső után friss a levegő, szereted, ha vége a télnek, és tavaszodik, szereted, ha nyáron nézed a nap felkeltét,  szereted, ha előveheted a nyaralásról készült képeket... és szereted, ha mindezeket van kivel megosztani. Ez a szeretet. Egy világ iránt, egy ember iránt, mindegy. Ez miben más, mint a szerelem?

Igaz szerelem? Nagy kérdés.

Szerelmi szimbólumok

szerelem2A szerelmi szimbólumok termékenységet, összetartást, boldogságot sugároznak és ezt programozzák  tulajdonosaiknak a nap huszonnégy órájában. Az ember lelke örül, amikor ránéz egy-egy festett, faragott, hímzett tárgyra. Ezt az érzést erősíti az, hogy ezek a szimbólumok egy ősi rendet, egy világnézetet sugároznak. Olyan gondolkodásmódot, amiben minden ember tudja, hogy hol a helye a világban és a szívével is látja, érzi és éli az életet. A szimbólumok olyan „segítők” a hétköznapi életben, amelyeket bárki használhat.

 

A mandarin kacsapár a hűség jelképe A mandarin kacsapár a hűség jelképe
 . A holtomiglan-holtodiglan kapcsolat szimbóluma, hiszen a kacsapárok életük végéig együtt maradnak, és közösen nevelik utódjaikat. Ezért Kínában a menyasszonyi ruhákra gyakran festenek, hímeznek mandarin kacsapárt.
Kínában a menyasszonyi ruhákra gyakran festenek, hímeznek mandarin kacsapárt.Kínában a menyasszonyi ruhákra gyakran festenek, hímeznek mandarin kacsapárt.
Sokszor ajándékoznak a házasulandóknak olyan képet, ahol a mandarinkacsákat lótuszvirág és lótusz gyümölcs kíséretében ábrázolják. Ezzel kívánnak bőséges gyermekáldást az ifjú párnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése