"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2010. november 14., vasárnap

Idézetek.... gondolatok

Egyesek belépnek az életünkbe, majd hamar távoznak.. mások maradnak egy darabig, lenyomatuk ott marad a szívünkben és mi már sosem leszünk pontosan olyanok, mint azelőtt. (Flavia)

Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki, aki rábír, hogy megtegyük amire képesek vagyunk. (R.W. Emerson)

 Helyzetünket paradicsomként vagy pokolként is megélhetjük: minden a felfogásunktól függ... (Pema Chödrön)

Ne fájjon amire nincs orvosság. Aminek vége, vége. (Shakespeare)

Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni. (Oprah Winfrey)

Mi az élet célja? Hogy, megtanuljunk szeretni. A teremtés értelme, hogy a szeretet válaszoljon a szeretetre. (Abbé Pierre)


A boldogság titka az, hogy ne féljünk a változástól.

A boldog pillanat hamar tovaszáll, és soha nem tér vissza ugyanabban a formában. De ez nem jelenti azt, hogy nem várnak rád még ugyanolyan boldog pillanatok, csak azok mások lesznek.

Talán furcsán hangzik, de lehet boldognak lenni amiatt, hogy boldogtalan vagy.

A szomorúság és a kétségbeesés tényleg a téli esőben van, vagy inkább azokban, akik ragaszkodnak hozzá, hogy így lássák?

A boldogtalan emberek mindig magukkal cipelik boldogtalanságuk okait, arra az esetre, ha útközben nem találnának.

Biztosan megérdemled a boldogságot.

Amire gyakran gondolsz, az hatással van az életedre. Úgyhogy tartsd kordában a negatív gondolatokat.

A boldogság legnagyobb ellensége a félelem.

Ne várj örökké megfelelő pillanatra. A boldogságra vagy a boldogtalanságra nincs megfelelő idő.

Miért legyél boldog? Mert különleges vagy!

Senkinek sem biztos a holnapja, sem fiatalnak sem öregnek. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, mert sajnálni fogod a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre... Tartsd magad közelébe azokat, akiket szeretsz, akik neked a legfontosabbak és súgd a fülükbe mekkora szükséged van rájuk. Bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mond nekik: sajnálom, köszönöm, kérem, bocsáss meg... Mondd ki a szerelmes szavakat... a szavakat... mert senki sem fog emlékezni Rád a gondolataidért...

Lám, jó: jónak lenni. Megemelni a kalapot annak is, aki elesett, annak is, aki kopott és megfáradt, mert mindent, de mindent visszakap az ember: az ütést is meg a simogatást is. (Fekete István)

)

A levél lehullhat, az ág letörhet, csak a gyökerek maradjanak épek.

Amid van nem a tied, csak nálad van.

Az ember képes a magányt megszokni, de ha a magánya csak egyetlen napra is megszűnik, utána kezdheti a megszokást elölről. (Bach Rihard)

Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.

Ami érték volt belőlem az megmarad, a többit meg megeszik a cinkék, s én eltűnök, mintha soha nem álmodtam volna. (Fekete István)

?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése