"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2012. február 21., kedd

Jóslás, babonák


játék... jóslás kövekkel

Az idő köveit Szaturnuszról, az idő uráról nevezték el, aki segít a jó időzítésben. Készítsünk saját Szaturnusz jósköveket! Használatuk segítségünkre lesz, amikor fontos döntéshelyzetek elé kerülünk az életünkben.

Keressünk húsz darab kavicsot vagy bármilyen követ, aminek elég nagy és sima a felülete ahhoz, hogy írhassunk rá. Nem elég, ha belemarkolunk egy sóderkupacba, hiszen olyan személyes jóseszközt készítünk, amit féltett kincsként őrzünk majd egy selyemkendőbe bugyolálva vagy egy zsinórral záródó bársonyzacskóban. Ezek a kis jóskövek segíteni fognak minket, amikor fontos döntéseket kell meghoznunk az életünkben.

Előkészületek

Mossuk meg a köveket meleg illóolajos vízben. A citrom és a zsálya kiváló erre a célra, mivel mindig érezni fogjuk az illatukat a köveken. Tisztítsunk le minden szennyeződést a felületükről, töröljük szárazra őket, aztán arany vagy ezüst színű filctollal számozzuk meg őket egytől húszig. Ha nincs zsinórral vagy szalaggal összeköthető zsákocskánk, akkor tároljuk a jósköveinket a kedvenc hímzett zsebkendőnkben vagy egy szép selyemsálban.

A jóslás menete

Azokban az időkben, amikor reménytelennek, elveszettnek vagy zavarodottnak érezzük magunkat, vegyük elő ezt a kis személyes „jósdát”! Csak kérnünk kell őszintén és egyszerűen, hogy a megfelelő minőségek lépjenek be a térbe, a megfelelő választ adva a kérdésünkre.

Amikor egy probléma felmerül, időre van szükségünk ahhoz, hogy elrendezzük a dolgokat. A jóskövek megmutatják, mennyi időnk van. Egyszerűen rázzuk meg a kis köveket a zacskóban, és húzzunk ki belőle egyet.

A 20 Szaturnusz jóskő jelentése

1 azt jelenti, várjunk egy napot;

2 azt jelenti, két percen belül megkapjuk a választ;

3 azt jelenti, hogy kérdezzünk meg három embert három hónap alatt;

4 azt jelenti, várjunk négy napot;

5 azt jelenti, a válasz világos lesz öt héten belül;

6 azt jelenti, adjunk ennek a helyzetnek hat hónapot;

7 azt jelenti, gondolkodjunk rajta egy hétig;

8 azt jelenti, csak nyolc óra kell, hogy megoldódjon a helyzet;

9 azt jelenti, kilenc hónap alatt megszületik a megoldás;

10 azt jelenti, várjunk tíz napot;

11 azt jelenti, várjunk tizenegy napot;

12 azt jelenti, ehhez a válaszhoz tizenkét nap kell;

13 azt jelenti, számítsunk a váratlanra;

14 azt jelenti, a válasz lassan jön, két hét múlva;

15 azt jelenti, tizenöt nap múlva tudni fogjuk, mit kell tennünk;

16 azt jelenti, tizenhatodikán választ kapunk a kérdésünkre;

17 azt jelenti, tizenhét napon belül megoldódik a helyzet;

18 azt jelenti, tizennyolcadika szerencsét hoz;

19 azt jelenti, a megoldásnak saját ritmusa van, nem köthető határidőhöz;

20 azt jelenti, hogy egész óra húszkor kapunk választ.

A babona ősidőktől fogva rémít, a babonás hit az emberi lélek ősi szorongásaira épül fel. Gyökerei sokkal mélyebbre fúrták magukat a hiszékenyek lelkületében, semhogy ki lehetne azokat onnan irtani. A tudomány teljes vértezetben vonult fel ellene, de hasztalanul. Egyetlen komoly ellenfélre talált az évszázadok során, s ez a fejlődő kultúra volt.

Ha hiszünk benne, ha nem, egyet bevallhatunk; mindnyájunknak jól jöhet, ha egy nehéz nap felénél, a húszforintosunk oldala, a fej-vagy írás dönt arról, hogy a következő dologba belevágjunk-e. Nos, amennyiben az érme úgy döntött, hogy „netovább” , máris hanyatt dőlhetünk, a problémánkat a babona segítségével másnapra tehetjük. Ha a pénzérme válasza: igen, akkor nincs vissza út, menni kell előre. Ebben az esetben a babonánk segített leheletvételnyi szünethez jutni.

forrás: ezo.. babonák,jóslások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése