"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. március 8., péntek

Nők, férfiak, vétkecskék

A „vétkecskéket” is, a vétkeket is együtt követik el az asszonyok és a férfiak. Nem is beszélve a szerelemről, Isten ajándékáról, mely mióta a világ világ, munkál az emberek életében. Nő és férfi egyaránt kelletik hozzá.


A gyönyörű, a boldogító varázslat egyeseket egy életen át elkísér, mások egy életen át keresik, többnyire hiába.

A szerelemben csak a szerepek különböznek a férfi és a nő között. Nemünktől függetlenül, a szerelem áldását elnyerve, egyaránt lehetünk határtalanul boldogok és végtelenül boldogtalanok, erősekké és kiszolgáltatottá válhatunk általa.



Nincs hatalmunk felette!

A Védák azt hirdetik: „Ahol a nőket mély tisztelettel övezik, ott táncra perdülnek az istenek”. Ahol a nők nem érdemlik ki ezt a tiszteletet ott a boldogulás is elmarad.

 A bölcsek egyetemes igazsága: „Jólétet az ember viselkedésével teremt"

Nők és férfiak

Milyen szép is az, ha az embernek két felesége van, áradozott egy férj a barátjának, miközben békésen üldögéltek vízipipájuk mellett a kávéházban.

..Himesnél himesebb szavakkal dicsérte annak gyönyörűségét, milyen jó az, mikor két virág annyira másképpen illatozik.A másik csak csodálkozott, azt gondolta hogy a barát sorsa olyan, mintha a Paradicsomban lenne.   Nemsokára ő is vett magának másik feleséget.Ám amikor a nászéjszakáján meg akarta osztani vele az ágyat, az új hitves mérgesen utasitotta vissza: bújj csak szépen az első feleséged mellé. Nem leszek harmadik kerék a kocsihoz. Vagy én kellek neked, vagy a másik.... A férj vigaszt keresve ment volna a az első feleséghez, de az pörölni kezdett vele, ha másik feleséget vettél magadnak mert én már nem vagyok elég jó, menjél őhozzá. A férjnek nem volt más választása, távozott a saját házából és a közeli mecsetbe ment, hogy ott találjon pihenőhelyet magának.
 Egyszercsak nyilt az ajtó és jött a barátja aki olyan lelkendezve mesélt arról, milyen öröm is két feleséggel élni.
 "Hát te meg minek jösz ilyenkor  ide?"kérdezte csodálkozva. ....A feleségeim nem engednek maguk mellé, hosszú hetek óta van ez igy. De akkor miért  mondtad nekem azt, hogy nincs szebb dolog, mint két feleséggel élni együtt? Amire a barátja röstelkedve válaszolt, olyan egyedül éreztem magam ebben a mecsetben

  és szerettem volna ha itt van velem egy barátom is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése