"Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha, remény, csalódás, küzdelem, bukás, sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, s meg nem találni - ez az élet." (Madách Imre)

2013. június 16., vasárnap

Ha valami hideget innánk - limonádé

limonade2

  Egyre többen érezzük úgy, hogy ebben a hőségben enni sincs kedvünk, csak innánk, innánk valami hideget. Ez a limonádé igazi szezonja, sok folyadék, némi vitamin és kevés cukor, hogy segítsen túlélni a szaharai napokat.

A limonádé története:

Úgy tartják, hogy a citromra Észak Indiában, Kínában és Burmában találtak rá. A 700-as években ismertté vált Perzsiában, az Arab vidékeken és Egyiptomban is. Ahol a citrom megtermett, ezzel a gyümölccsel különböző ételeket ízesítettek, és a belőle készült italt valamennyi országban ismerték valamit fogyasztották. A limonádé első írásos emlékét Egyiptomban találták meg, így okkal feltételezhetjük, hogy valójában ebből az országból származik.
A limonádé fogyasztás az egészséges életmód előtérbe kerülésével új lendületet kapott. Ezzel egy időben számos változata is megjelent, bár az eredeti ital csak citromlét és szénsavas, vagy sima vizet tartalmazott.


Ha a limonádéba zöldfűszereket, citromfüvet, mentát tesztünk  érdemes valamivel előbb elkészíteni, hogy legyen ideje összeérnie az ízeknek.

Gyümölcsös limonádé
  • Hozzávalók: ½ csésze cukor, 1 csésze víz, ½ csésze menta levél, 1 csésze citrom leve, 1 csésze gyümölcs darabok (pl barack), 3-4 csésze ásványvíz
  • Elkészítés: forraljuk fel a vizet, cukrot és a mentát, és kevergessük el egy töménysziruppá. Hűtsük le, majd szűrjük át a szirupot. A barackokat préseljük ki. Önstük össze a szirupot, baracklevet, citromlevet és adjunk hozzá ízlés szerint ásványvizet. Díszítsük mentalevelekkel. (tipp: egyéb gyümölcsöt is alkalmazhatunk, pl alma, eper, málna, cseresznye, dinnye)

    Limonádé receptek a hőség ellen

    /BOON limonádé receptek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése